Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To propozycja dla tych, którzy lubią ogórkową bez kawałków ogórka pływających w zupie ;)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8946
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10551
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8946
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10551
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Z kości schabowej, natki selera i pora przygotować wywar.
Jarzyny obrać, pokroić w plastry, koperek dokładnie opłukać. Do gotującego się wywaru dodać pokrojone jarzyny i przyprawy. Gotować przez ok. 10-15 min.
Ogórki kiszone zetrzeć na dużych oczkach (2 łyżki odłożyć) resztę dodać do gotujących się jarzyn. Gotować kolejne 5-7 min.
Całość (oprócz kości, z której obieramy mięso i odkładamy) przekładamy do blendera, dodajemy serek (u mnie ziołowy) i dokładnie miksujemy na krem.
Przed podaniem dodajemy obrane kawałki mięsa, pozostałe starte ogórki ( możemy, ale nie musimy ) i jeśli został nam jeszcze koperek, to także możemy go dodać. Smacznego!