Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To propozycja dla tych, którzy lubią ogórkową bez kawałków ogórka pływających w zupie ;)
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 581
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2185
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 157
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 221
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 581
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2185
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 157
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 221
Składniki
Z kości schabowej, natki selera i pora przygotować wywar.
Jarzyny obrać, pokroić w plastry, koperek dokładnie opłukać. Do gotującego się wywaru dodać pokrojone jarzyny i przyprawy. Gotować przez ok. 10-15 min.
Ogórki kiszone zetrzeć na dużych oczkach (2 łyżki odłożyć) resztę dodać do gotujących się jarzyn. Gotować kolejne 5-7 min.
Całość (oprócz kości, z której obieramy mięso i odkładamy) przekładamy do blendera, dodajemy serek (u mnie ziołowy) i dokładnie miksujemy na krem.
Przed podaniem dodajemy obrane kawałki mięsa, pozostałe starte ogórki ( możemy, ale nie musimy ) i jeśli został nam jeszcze koperek, to także możemy go dodać. Smacznego!