Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To propozycja dla tych, którzy lubią ogórkową bez kawałków ogórka pływających w zupie ;)
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 105
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 105
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Składniki
Z kości schabowej, natki selera i pora przygotować wywar.
Jarzyny obrać, pokroić w plastry, koperek dokładnie opłukać. Do gotującego się wywaru dodać pokrojone jarzyny i przyprawy. Gotować przez ok. 10-15 min.
Ogórki kiszone zetrzeć na dużych oczkach (2 łyżki odłożyć) resztę dodać do gotujących się jarzyn. Gotować kolejne 5-7 min.
Całość (oprócz kości, z której obieramy mięso i odkładamy) przekładamy do blendera, dodajemy serek (u mnie ziołowy) i dokładnie miksujemy na krem.
Przed podaniem dodajemy obrane kawałki mięsa, pozostałe starte ogórki ( możemy, ale nie musimy ) i jeśli został nam jeszcze koperek, to także możemy go dodać. Smacznego!