Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakiś czas temu podczas przeglądania lodówki przed zakupami zauważyłam, ze w szufladzie na warzywa zalegają mi 3 dorodne, mięsiste papryki. Postanowiłam przygotować z nich zupę – gęstą, rozgrzewającą i aromatyczną. Zupa jest bardzo smaczna, dzięki grillowaniu papryki nabiera wędzonego charakteru.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 206
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1275
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 206
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1275
Składniki
Papryki dokładnie myjemy, wykrawamy gniazda nasienne i dzielimy na mniejsze części. Cebulę kroimy na mniejsze części. Warzywa układamy na blasze i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Papryka powinna być wręcz czarna. Po upieczeniu skórkę z papryki ściągamy.
Do garnka wlewamy wywar warzywny, pomidory, paprykę, cebulę i całość zagotowujemy. Następnie miksujemy zupę na gładki płyn. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz papryką. Posypujemy kolorowym sezamem.