Do góry

Zupy Przepis na:

Krem pieczarkowo-szpinakowy

Krem pieczarkowo-szpinakowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 1666

Dodano:

Odsłon: 3933

Kremowe zupy to świetny pomysł na obiad! Są delikatne w smaku oraz wyjątkowo łatwe w przygotowaniu. Dlatego dzisiaj polecamy krem pieczarkowo-szpinakowy!. Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl

Składniki

  • 500 gramów pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 100 gramów mrożonego krojonego szpinaku
  • 180 gramów sera naturalnego sałatkowego (np. Islos)
  • 4 szklanki bulionu
  • Sól i pieprz do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki oraz cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem masła i doprawiamy solą oraz pieprzem
    Następnie przekładamy do garnka, dodajemy 4 szklanki bulionu, mrożony szpinak i gotujemy około 30 minut
    Pod koniec gotowanie dodajemy ser a następnie całość blendujemy
    Gotowy krem podajemy posypany prażoną cebulką i grzankami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń