Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i smaczna zupa na obiad.
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 22
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2233
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 247
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1560
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 22
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2233
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 247
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1560
Składniki
Wykonanie: Włoszczyznę oczyścić, pokroić, zalać 4 szklankami wody i zagotować. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i usmażyć na maśle, wrzucić do zupy i gotować przez pół godziny, następnie zmiksować. Połowę śmietany połączyć z mąką, dobrze rozbełtać, wlać do zupy i zagotować. Resztę śmietany roztrzepać z żółtkiem, dodać również do zupy i już nie gotować. Posypać natką pietruszki i podawać np. z groszkiem ptysiowym lub grzankami.