Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i smaczna zupa na obiad.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8176
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2797
Polecam.
Odsłon: 1411
Polecam.
Odsłon: 418
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8176
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2797
Polecam.
Odsłon: 1411
Polecam.
Odsłon: 418
Składniki
Wykonanie: Włoszczyznę oczyścić, pokroić, zalać 4 szklankami wody i zagotować. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i usmażyć na maśle, wrzucić do zupy i gotować przez pół godziny, następnie zmiksować. Połowę śmietany połączyć z mąką, dobrze rozbełtać, wlać do zupy i zagotować. Resztę śmietany roztrzepać z żółtkiem, dodać również do zupy i już nie gotować. Posypać natką pietruszki i podawać np. z groszkiem ptysiowym lub grzankami.