Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i super prosta zupa krem , którą możecie zrobić cały rok:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Por , cebulę i ziemniaki kroimy w mniejsze kawałki , czosnek wyciskamy . Na rozgrzaną patelnie dodajemy łyżkę masła wrzucamy cebulę i czosnek , podsmażamy do zarumienienia. Dodajemy pokrojonego pora i podsmażamy do miękkości .Na patelnie dodajemy jeszcze na 5 min ziemniaki aby złapały aromat smażonych warzyw Wszystkie składniki z patelni przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości ziemniaków . Przed podaniem blendujemy . Posypka : Jabłko kroimy w kostkę i podsmażamy do zarumienienia na maśle, doprawiamy solą , pieprzem i chili . Posypkę wykładam na ciepłą nalaną do talerza zupę.