Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i super prosta zupa krem , którą możecie zrobić cały rok:)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 191
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 517
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 191
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 517
Składniki
Por , cebulę i ziemniaki kroimy w mniejsze kawałki , czosnek wyciskamy . Na rozgrzaną patelnie dodajemy łyżkę masła wrzucamy cebulę i czosnek , podsmażamy do zarumienienia. Dodajemy pokrojonego pora i podsmażamy do miękkości .Na patelnie dodajemy jeszcze na 5 min ziemniaki aby złapały aromat smażonych warzyw Wszystkie składniki z patelni przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości ziemniaków . Przed podaniem blendujemy . Posypka : Jabłko kroimy w kostkę i podsmażamy do zarumienienia na maśle, doprawiamy solą , pieprzem i chili . Posypkę wykładam na ciepłą nalaną do talerza zupę.