Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i super prosta zupa krem , którą możecie zrobić cały rok:)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1417
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5926
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8872
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18711
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1417
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5926
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8872
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18711
Składniki
Por , cebulę i ziemniaki kroimy w mniejsze kawałki , czosnek wyciskamy . Na rozgrzaną patelnie dodajemy łyżkę masła wrzucamy cebulę i czosnek , podsmażamy do zarumienienia. Dodajemy pokrojonego pora i podsmażamy do miękkości .Na patelnie dodajemy jeszcze na 5 min ziemniaki aby złapały aromat smażonych warzyw Wszystkie składniki z patelni przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości ziemniaków . Przed podaniem blendujemy . Posypka : Jabłko kroimy w kostkę i podsmażamy do zarumienienia na maśle, doprawiamy solą , pieprzem i chili . Posypkę wykładam na ciepłą nalaną do talerza zupę.