Do góry

Zupy Przepis na:

Krem serowo-brokułowy

Krem serowo-brokułowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 370

Dodano:

Odsłon: 182

Błyskawiczny, pożywny krem. Super sposób na przekonanie niejadka, że warzywa wcale nie są "bleee..."

Składniki

  • Bulion drobiowo-warzywny 1.5 l
  • 2 marchewki
  • ćwiartka selera
  • Pietruszka (korzeń)
  • Brokuł
  • Pół kostki sera feta
  • Sól, pieprz
  • Szczypta gałki muszkatołowej
  • Groszek ptysiowy
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Krem serowo-brokułowy

Przygotowanie

  1. Warzywa obieramy, brokuła dzielimy na różyczki, zalewamy bulionem i dusimy do miękkości. Dodajemy ser feta i blendujemy. Doprawiamy wg uznania. UWAGA: ser feta jest słony więc z solą ostrożnie! Dodajemy szczyptę gałki. Przelewamy krem do miseczek, podajemy z groszkami ptysiowymi. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń