Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aksamitny krem szparagowo-brokułowy
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5890
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8978
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8267
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5659
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5890
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8978
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8267
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5659
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie. Dodać pokrojone ziemniaki, chwilę razem smażyć. Zalać bulionem warzywnym, posolić, popieprzyć, gotować 10 minut.
Brokuły podzielić na różyczki, ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do zupy. Gotować kolejne 5 minut.
Gotową zupę zmiksować do gładkiej, aksamitnej konsystencji. Krem można zaprawić śmietaną.