Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aksamitny krem szparagowo-brokułowy
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 219
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2213
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 968
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 219
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2213
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 968
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie. Dodać pokrojone ziemniaki, chwilę razem smażyć. Zalać bulionem warzywnym, posolić, popieprzyć, gotować 10 minut.
Brokuły podzielić na różyczki, ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do zupy. Gotować kolejne 5 minut.
Gotową zupę zmiksować do gładkiej, aksamitnej konsystencji. Krem można zaprawić śmietaną.