Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aksamitny krem szparagowo-brokułowy
Przepis dnia
Obiad prosty do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 915
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 906
Przepis dnia
Obiad prosty do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 915
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 906
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie. Dodać pokrojone ziemniaki, chwilę razem smażyć. Zalać bulionem warzywnym, posolić, popieprzyć, gotować 10 minut.
Brokuły podzielić na różyczki, ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do zupy. Gotować kolejne 5 minut.
Gotową zupę zmiksować do gładkiej, aksamitnej konsystencji. Krem można zaprawić śmietaną.