Do góry

Zupy Przepis na:

krem szparagowy z brokułem

krem szparagowy z brokułem

Autor:

Przepisów i artykułów: 83 Ocena: 566

Dodano:

Odsłon: 103

aksamitny krem szparagowo-brokułowy

Składniki

  • szparagi - 300 g
  • brokuł - 250 g
  • ziemniaki - 2 duże
  • cebula - 1 szt
  • bulion warzywny - 750 ml
  • oliwa - 2 łyżki
  • śmietana 18 % (opcjonalnie) - pół szklanki
  • sół
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
krem szparagowy z brokułem

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie. Dodać pokrojone ziemniaki, chwilę razem smażyć. Zalać bulionem warzywnym, posolić, popieprzyć, gotować 10 minut.

  2. Brokuły podzielić na różyczki, ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do zupy. Gotować kolejne 5 minut.

  3. Gotową zupę zmiksować do gładkiej, aksamitnej konsystencji. Krem można zaprawić śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń