Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowity, delikatny i bardzo pożywny krem szpinakowo - śmietanowy z nutą gałki muszkatołowej i czosnku, podawany z zarumienionymi na maśle kopytkami. Krem jest szybki i prosty w przygotowaniu.
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10425
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 3817
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 982
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7897
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 226
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 198
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10425
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 3817
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 982
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7897
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 226
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 198
Składniki
Do gotującego się bulionu wrzucamy pokrojone na mniejsze kawałki warzywa (marchewki, pietruszkę oraz seler) i gotujemy do miękkości.
Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i szklimy na nim pokrojoną cebulkę, a następnie dodajemy szpinak i smażymy wszystko do momentu odparowania wody. Na koniec dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i chwilę razem przesmażamy. Zawartość patelni dodajemy do gotujących się warzyw i gotujemy wszystko razem około 2 minut.
Zawartość garnka przelewamy do miksera wolnostojącego i miksujemy wszystko na jednolitą i gładką masę, dodajemy śmietanę, łyżkę masła, doprawiamy solą, pieprzem, cukrem, gałką muszkatołową oraz sosem sojowym, ponownie miksujemy i zagotowujemy.
Gotowy krem podajemy z zarumienionymi na maśle kopytkami i świeżą zieleniną. Smakosze sera mogą zastąpić kopytka kawałkami włoskiego sera gorgonzola lub grecką fetą. Życzę smacznego! :)