Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowity, delikatny i bardzo pożywny krem szpinakowo - śmietanowy z nutą gałki muszkatołowej i czosnku, podawany z zarumienionymi na maśle kopytkami. Krem jest szybki i prosty w przygotowaniu.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8916
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21890
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 540
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8916
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21890
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 540
Składniki
Do gotującego się bulionu wrzucamy pokrojone na mniejsze kawałki warzywa (marchewki, pietruszkę oraz seler) i gotujemy do miękkości.
Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i szklimy na nim pokrojoną cebulkę, a następnie dodajemy szpinak i smażymy wszystko do momentu odparowania wody. Na koniec dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i chwilę razem przesmażamy. Zawartość patelni dodajemy do gotujących się warzyw i gotujemy wszystko razem około 2 minut.
Zawartość garnka przelewamy do miksera wolnostojącego i miksujemy wszystko na jednolitą i gładką masę, dodajemy śmietanę, łyżkę masła, doprawiamy solą, pieprzem, cukrem, gałką muszkatołową oraz sosem sojowym, ponownie miksujemy i zagotowujemy.
Gotowy krem podajemy z zarumienionymi na maśle kopytkami i świeżą zieleniną. Smakosze sera mogą zastąpić kopytka kawałkami włoskiego sera gorgonzola lub grecką fetą. Życzę smacznego! :)