Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny w smaku krem szpinakowy z dodatkiem pieczarek oraz grzanek to propozycja na lekki obiad.
Tak pysznej zapiekanki jeszcze nie jedliście. Zapiekanka jest godna polecenia...
Odsłon: 3504
Kurczak faszerowany brokułem i serem to pyszne i efektowne danie, które łączy...
Odsłon: 893
Szaszłyki z kurczaka w boczku – pyszne i soczyste danie na każdą okazję Szuka...
Odsłon: 2589
Pomidory to prawdziwy skarb lata, pełne smaku i aromatu, który możemy zachowa...
Odsłon: 627
Idealna na kolację lub do pracy.
Odsłon: 216
Tak pysznej zapiekanki jeszcze nie jedliście. Zapiekanka jest godna polecenia...
Odsłon: 3504
Kurczak faszerowany brokułem i serem to pyszne i efektowne danie, które łączy...
Odsłon: 893
Szaszłyki z kurczaka w boczku – pyszne i soczyste danie na każdą okazję Szuka...
Odsłon: 2589
Pomidory to prawdziwy skarb lata, pełne smaku i aromatu, który możemy zachowa...
Odsłon: 627
Idealna na kolację lub do pracy.
Odsłon: 216
Składniki
Rozpocznijmy od przygotowania grzanek. Chleb pokroić w kostkę. Na rozgrzanej oliwie usmażyć chleb na chrupko.
Czosnek pokroić w plasterki. Pieczarki umyć, odkroić końcówki nóżek. Pieczarki pokroić w półplasterki. Na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć na niej czosnek oraz pieczarki.
Do garnka wrzucić szpinak, dorzucić pieczarki z czosnkiem. Dodać pół litra rosołu. Gotować przez ok 10 minut. Przyprawić solą i pieprzem. Zblendować.
Przygotować biały sos rozpuszczając w rondelku masło, dodać mąkę oraz mleko. Przyprawić solą i pieprzem. Bardzo dokładnie mieszać za pomocą trzepaczki.
Sos dodać do szpinaku, podlać pozostałym rosołem. Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem jeżeli jeszcze trzeba. Podawać z grzankami. Smacznego! :)