Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na zupę, która zachwyci Was i Waszych domowników zarówno wyglądem jak i smakiem. Głównymi składnikiem jest brokuł dzięki któremu zupa zyskała cudnie zielony kolor. Dodałam również żółtą cukinię, która już od jakiegoś czasu zalegała u mnie w lodówce. Oczywiście nie zabrakło tradycyjnej marchewki i pietruszki. A najlepsze w tej zupie jest to, że podobno smakuję jak krem z groszku, chociaż w ogóle go tam nie ma. :)
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1275
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 109
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 197
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1227
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1275
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 109
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 197
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1227
Składniki
Brokuł dokładnie umyć, podzielić na różyczki. Pietruszkę i marchewkę obrać, umyć i pokroić w dużą kostkę. Cebulę obrać i pokroić w pióra. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. W garnku na rozgrzanym maśle klarowanym podsmażyć cebulkę z czosnkiem, następnie dodać brokuł, marchewkę i pietruszkę. Zalać wodą, doprawić solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw. Miękkie warzywa zblendować, w razie potrzeby dolać wody. Dodać również słodką śmietankę.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Smacznego :)