Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na zupę, która zachwyci Was i Waszych domowników zarówno wyglądem jak i smakiem. Głównymi składnikiem jest brokuł dzięki któremu zupa zyskała cudnie zielony kolor. Dodałam również żółtą cukinię, która już od jakiegoś czasu zalegała u mnie w lodówce. Oczywiście nie zabrakło tradycyjnej marchewki i pietruszki. A najlepsze w tej zupie jest to, że podobno smakuję jak krem z groszku, chociaż w ogóle go tam nie ma. :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Brokuł dokładnie umyć, podzielić na różyczki. Pietruszkę i marchewkę obrać, umyć i pokroić w dużą kostkę. Cebulę obrać i pokroić w pióra. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. W garnku na rozgrzanym maśle klarowanym podsmażyć cebulkę z czosnkiem, następnie dodać brokuł, marchewkę i pietruszkę. Zalać wodą, doprawić solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw. Miękkie warzywa zblendować, w razie potrzeby dolać wody. Dodać również słodką śmietankę.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Smacznego :)