Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny krem z bakłażana z orzeźwiającą miętą.
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8524
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 351
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5185
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4923
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45281
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8524
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 351
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5185
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4923
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45281
Składniki
Na blaszce układamy bakłażany, zapiekamy 1,5 godziny w temperaturze 190°C. Następnie studzimy i obieramy ze skóry. W rondlu rozpuszczamy masło, dodajemy posiekaną cebulę, szklimy, wrzucamy posiekany czosnek. Smażymy jeszcze ok. 1 min. Następnie dodajemy bakłażany, rozdrabniamy i smażymy 3 min. Całość zalewamy bulionem, dodajemy posiekaną miętę, doprowadzamy do wrzenia. Płomień zmniejszamy, gotujemy 20 min pod przykryciem. Zupę lekko chłodzimy, miksujemy na gładko, mieszamy ze śmietaną i delikatnie podgrzewamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.