Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i niezwykle kremowa zupa z białych warzyw. Jest prosta w przygotowaniu, bo wymaga tylko pokrojenia warzyw i ugotowania ich w bulionie. Jeśli nie przepadasz za kalafiorem, możesz całkowicie go pominąć, a jeśli chcesz nadać odrobinę słodkiej nuty zupie, dodaj 1 gruszkę.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8609
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7158
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327762
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8609
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7158
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327762
Składniki
Selera, pietruszkę, pora, kalarepę i ziemniaki pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.
Do dużego garnka wlej 2 łyżki oleju i zeszklij cebulę, po czym dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i resztę warzyw. Całość smaż jeszcze przez 1-2 minuty, po czym zalej bulionem.
Gotuj do miękkości warzyw, pod koniec dodaj przyprawy.
Ugotowaną zupę zblenduj na gładki krem. Podawaj z posiekanymi orzechami włoskimi.