Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i niezwykle kremowa zupa z białych warzyw. Jest prosta w przygotowaniu, bo wymaga tylko pokrojenia warzyw i ugotowania ich w bulionie. Jeśli nie przepadasz za kalafiorem, możesz całkowicie go pominąć, a jeśli chcesz nadać odrobinę słodkiej nuty zupie, dodaj 1 gruszkę.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12289
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1548
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12289
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1548
Składniki
Selera, pietruszkę, pora, kalarepę i ziemniaki pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.
Do dużego garnka wlej 2 łyżki oleju i zeszklij cebulę, po czym dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i resztę warzyw. Całość smaż jeszcze przez 1-2 minuty, po czym zalej bulionem.
Gotuj do miękkości warzyw, pod koniec dodaj przyprawy.
Ugotowaną zupę zblenduj na gładki krem. Podawaj z posiekanymi orzechami włoskimi.