Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i niezwykle kremowa zupa z białych warzyw. Jest prosta w przygotowaniu, bo wymaga tylko pokrojenia warzyw i ugotowania ich w bulionie. Jeśli nie przepadasz za kalafiorem, możesz całkowicie go pominąć, a jeśli chcesz nadać odrobinę słodkiej nuty zupie, dodaj 1 gruszkę.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 39
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 307
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40440
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 39
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 307
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40440
Składniki
Selera, pietruszkę, pora, kalarepę i ziemniaki pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.
Do dużego garnka wlej 2 łyżki oleju i zeszklij cebulę, po czym dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i resztę warzyw. Całość smaż jeszcze przez 1-2 minuty, po czym zalej bulionem.
Gotuj do miękkości warzyw, pod koniec dodaj przyprawy.
Ugotowaną zupę zblenduj na gładki krem. Podawaj z posiekanymi orzechami włoskimi.