Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i niezwykle kremowa zupa z białych warzyw. Jest prosta w przygotowaniu, bo wymaga tylko pokrojenia warzyw i ugotowania ich w bulionie. Jeśli nie przepadasz za kalafiorem, możesz całkowicie go pominąć, a jeśli chcesz nadać odrobinę słodkiej nuty zupie, dodaj 1 gruszkę.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 500
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 500
Składniki
Selera, pietruszkę, pora, kalarepę i ziemniaki pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.
Do dużego garnka wlej 2 łyżki oleju i zeszklij cebulę, po czym dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i resztę warzyw. Całość smaż jeszcze przez 1-2 minuty, po czym zalej bulionem.
Gotuj do miękkości warzyw, pod koniec dodaj przyprawy.
Ugotowaną zupę zblenduj na gładki krem. Podawaj z posiekanymi orzechami włoskimi.