Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gęsty krem z białych warzyw. Krem bardzo smaczny i pożywny. Przepis prosty w przygotowaniu. Polecam
rondel, nóż, łyżka, blender,
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 251
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1002
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4072
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 251
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1002
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4072
Składniki
Warzywa po obraniu i opłukaniu pokroić na mniejsze kawałki, cebulę w większą kostkę, a czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystko przełożyć do rondla i podsmażać na maśle około 10 minut, po czym wlać mleko, wodę dodać kostkę bulionową i gotować następne 10 minut - 15 minut, dodać rozmaryn , sól i pieprz do smaku. Opcjonalnie można doprawić pieprzem cayenne. Wyłączyć przestudzić i zmiksowac. W razie potrzeby doprawić do smaku i można dolać więcej wody gdyby zupa była za gęsta. Podawać z grzankami. Zupę na talerzu delikatnie można polać oliwą. Smacznego.
Zupka gotowa.