Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gęsty krem z białych warzyw. Krem bardzo smaczny i pożywny. Przepis prosty w przygotowaniu. Polecam
rondel, nóż, łyżka, blender,
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2183
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 254
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2183
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 254
Składniki
Warzywa po obraniu i opłukaniu pokroić na mniejsze kawałki, cebulę w większą kostkę, a czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystko przełożyć do rondla i podsmażać na maśle około 10 minut, po czym wlać mleko, wodę dodać kostkę bulionową i gotować następne 10 minut - 15 minut, dodać rozmaryn , sól i pieprz do smaku. Opcjonalnie można doprawić pieprzem cayenne. Wyłączyć przestudzić i zmiksowac. W razie potrzeby doprawić do smaku i można dolać więcej wody gdyby zupa była za gęsta. Podawać z grzankami. Zupę na talerzu delikatnie można polać oliwą. Smacznego.
Zupka gotowa.