Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gęsty krem z białych warzyw. Krem bardzo smaczny i pożywny. Przepis prosty w przygotowaniu. Polecam
rondel, nóż, łyżka, blender,
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 56
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 114
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 112
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1006
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 56
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 114
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 112
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1006
Składniki
Warzywa po obraniu i opłukaniu pokroić na mniejsze kawałki, cebulę w większą kostkę, a czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystko przełożyć do rondla i podsmażać na maśle około 10 minut, po czym wlać mleko, wodę dodać kostkę bulionową i gotować następne 10 minut - 15 minut, dodać rozmaryn , sól i pieprz do smaku. Opcjonalnie można doprawić pieprzem cayenne. Wyłączyć przestudzić i zmiksowac. W razie potrzeby doprawić do smaku i można dolać więcej wody gdyby zupa była za gęsta. Podawać z grzankami. Zupę na talerzu delikatnie można polać oliwą. Smacznego.
Zupka gotowa.