Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne, gęste i kremowe - takie właśnie są zupy kremy. Dostarczają sporej dawki witamin i można z powodzeniem zabrać je ze sobą do pracy. Krem z brokuła robię często, bo bardzo go lubimy. Dziś doprawiłam go trochę nietypowo świeżo startą skórką z cytryny i liśćmi limonki kaffir.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 195
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2399
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 175
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 215
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 195
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2399
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 175
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 215
Składniki
Na maśle z olejem zarumienić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać szczyptę cukru, pokrojonego w kostkę ziemniaka i posiekany czosnek. Chwilę podsmażyć. Zalać bulionem, dodać różyczki brokuła, liście limonki, skórkę z cytryny i gałkę muszkatołową. Gotować do miękkości warzyw. Wyciągnąć liście limonki. Zupę zmiksować na krem, doprawić solą, pieprzem i ponownie podgrzać. Podawać gorącą z grzankami lub groszkiem ptysiowym.