Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne, gęste i kremowe - takie właśnie są zupy kremy. Dostarczają sporej dawki witamin i można z powodzeniem zabrać je ze sobą do pracy. Krem z brokuła robię często, bo bardzo go lubimy. Dziś doprawiłam go trochę nietypowo świeżo startą skórką z cytryny i liśćmi limonki kaffir.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 463
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 401
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1498
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5767
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 463
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 401
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1498
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5767
Składniki
Na maśle z olejem zarumienić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać szczyptę cukru, pokrojonego w kostkę ziemniaka i posiekany czosnek. Chwilę podsmażyć. Zalać bulionem, dodać różyczki brokuła, liście limonki, skórkę z cytryny i gałkę muszkatołową. Gotować do miękkości warzyw. Wyciągnąć liście limonki. Zupę zmiksować na krem, doprawić solą, pieprzem i ponownie podgrzać. Podawać gorącą z grzankami lub groszkiem ptysiowym.