Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krem z brokułu , małej marchewki , pietruszki i kawałka selera. Krem podany z grzankami z chleba, smaczny i prosty w przygotowaniu. Polecam
garnek, nóż, łyżka, sitko,
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326863
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12149
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17084
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326863
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12149
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17084
Składniki
Brokuł podzielić na różyczki odcinając głąby, następnie zalać gorąca wodą na około 5 minut, po czym odsączyć na sitku. W garnku rozpuścić masło klarowne, dodać pokrojoną w większą kostkę cebulę podsmażyć do zeszklenia, dodać pokrojony w plasterki czosnek oraz odsączone różyczki brokułu. Dodać obrane pokrojone na kawałki warzywa czyli marchewkę pietruszkę i seler. Całość zalać bulionem i gotować około 20 - 25 minut pod przykryciem. Po tym czasie zupę wyłączyć doprawić pieprzem i solą , oraz dodać śmietanę 30 %. Całość zmiksować na gładką masę. Doprawić do smaku w razie potrzeby według uznania. Podawać z grzankami i posypać posiekanym koperkiem. Smacznego
Krem z brokułu gotowy do podania.