Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to najprostszy przepis na krem z buraków - tylko z podstawowych składników.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 424
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 768
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 575
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 424
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 768
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 575
Składniki
Buraki upiekłem, można je również ugotować, ale ponieważ robiłem chleb to wykorzystałem nagrzany piekarnik. Cebulę i czosnek posiekałem i podsmażyłem. Upieczone buraki obrałem i pokroiłem z kosteczkę. Wrzuciłem do podsmażonej cebulki i chwilę smażyłem razem. Następnie buraki przełożyłem do garnka z bulionem i zmiksowałem na gęstą masę.
Do kremu można oczywiście zmiksować również pietruszkę czy marchewkę. Do smaku przyprawiłem pieprzem i solą oraz sokiem z cytryny. Gotowy krem podawałem z kleksem śmietany i szczyptą koperku. Świetnie pasują również prażone pestki słonecznika lub dyni.