Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to najprostszy przepis na krem z buraków - tylko z podstawowych składników.
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Buraki upiekłem, można je również ugotować, ale ponieważ robiłem chleb to wykorzystałem nagrzany piekarnik. Cebulę i czosnek posiekałem i podsmażyłem. Upieczone buraki obrałem i pokroiłem z kosteczkę. Wrzuciłem do podsmażonej cebulki i chwilę smażyłem razem. Następnie buraki przełożyłem do garnka z bulionem i zmiksowałem na gęstą masę.
Do kremu można oczywiście zmiksować również pietruszkę czy marchewkę. Do smaku przyprawiłem pieprzem i solą oraz sokiem z cytryny. Gotowy krem podawałem z kleksem śmietany i szczyptą koperku. Świetnie pasują również prażone pestki słonecznika lub dyni.