Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć przepyszna, to nie jest tradycyjna zupa cebulowa z Francji. Receptura odbiega od klasycznego pierwowzoru, ponieważ potrawa jest zmiksowana na gęsty krem i podana z pokrojonymi w kostkę grzankami oraz tartym serem żółtym, bez zapiekania. Przepis pochodzi z 537. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Blender ręczny
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118396
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8504
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3136
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2273
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1604
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118396
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8504
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3136
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2273
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1604
Składniki
Cebulę pokroić w półplasterki. Przełożyć do garnka z roztopionym masłem, przyprawić roztartym w dłoniach tymiankiem i na małym ogniu dusić przez kilkanaście minut. Po tym czasie dorzucić posiekany czosnek. Wymieszać i podsmażyć. Wlać wino. Lekko odparować. Wlać ciepły wywar. Gotować przez 10 minut.
Zupę zmiksować na gładki krem. W razie potrzeby rozrzedzić wywarem. Doprawić świeżo otartą gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Podawać z grzankami i startym serem.