Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna, kremowa zupa z cukinii oraz porów. Potrawę podaje się z pokruszonym greckim serem feta. Przepis pochodzi z 543. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Blender
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2279
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4841
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 92
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2279
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4841
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 92
Składniki
Pory pokroić w plastry. Czosnek posiekać. Podsmażyć w garnku na maśle. Przyprawić kurkumą, pastą curry i pieprzem. Zalać gorącym wywarem. Cukinie umyć i pokroić w półplastry. Wrzucić do garnka, przykryć i gotować do miękkości.
Zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zabielić mleczkiem kokosowym. Zakwasić sokiem z cytryny i zagotować.
Podawać z pokruszoną fetą, posiekanym szczypiorkiem i prażonym sezamem.