Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ma przyjemny, bardzo apetyczny, zielony kolor. Swój oryginalny smak zawdzięcza sosowi pesto z bazylii. Najlepiej smakuje z grzankami z pełnoziarnistego pieczywa. Krem z cukinii robi się łatwo i błyskawicznie.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1620
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 744
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1620
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 744
Składniki
Cukinie pokrój na cienkie plastry.W garnku zagotuj bulion. Dodaj włoszczyznę.Ponownie doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem 10 minut. Dodaj cukinie, wymieszaj i gotuj 10 minut. Zestaw z ognia.
Wlej śmietankę, dodaj sos pesto i zmiksuj na gładki krem. Zupę przelej do pojemników i wstaw do lodówki.
Przygotuj grzanki. Bułki pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej olej, wsyp pokrojone pieczywo i smaż, cały czas mieszając, aż się zarumieni. Przesyp do miseczki,odstaw do ostygnięcia. Zapakuj do małego pojemniczka.
Zupę podgrzej i posyp grzankami.