Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ma przyjemny, bardzo apetyczny, zielony kolor. Swój oryginalny smak zawdzięcza sosowi pesto z bazylii. Najlepiej smakuje z grzankami z pełnoziarnistego pieczywa. Krem z cukinii robi się łatwo i błyskawicznie.
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1240
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2968
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 79476
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 493
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1240
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2968
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 79476
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 493
Składniki
Cukinie pokrój na cienkie plastry.W garnku zagotuj bulion. Dodaj włoszczyznę.Ponownie doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem 10 minut. Dodaj cukinie, wymieszaj i gotuj 10 minut. Zestaw z ognia.
Wlej śmietankę, dodaj sos pesto i zmiksuj na gładki krem. Zupę przelej do pojemników i wstaw do lodówki.
Przygotuj grzanki. Bułki pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej olej, wsyp pokrojone pieczywo i smaż, cały czas mieszając, aż się zarumieni. Przesyp do miseczki,odstaw do ostygnięcia. Zapakuj do małego pojemniczka.
Zupę podgrzej i posyp grzankami.