Do góry

Zupy Przepis na:

Krem z dyni

Krem z dyni

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4743

Dodano:

Odsłon: 1165

Do dyni długo samą siebie musiałam przekonywać, ale w końcu udało się i zupa, którą z niej przygotowałam bardzo mi smakowała ;)

Składniki

  • dynia 1 szt
  • marchew 1 szt
  • cebula 1 szt
  • czosnek 2-3 ząbki
  • oliwa z oliwek 1 łyżeczka
  • skrzydełko z kurczaka 1 szt
  • por do wywaru
  • seler nać do wywaru
  • gałka muszkatołowa mielona do smaku
  • cynamon do smaku
  • kucharek do smaku
  • pieprz kolorowy ziarnisty do smaku
  • imbir do smaku
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ze skrzydełka i zieleniny przygotować wywar. W osobnym naczyniu na rozgrzaną oliwę wrzucić pokrojony czosnek i cebule, zrumienić. Następnie dodać pokrojone w kostkę marchewkę i dynię. Dodać przyprawy, zamieszać i dusić do miękkości.

  2. Następnie dodać przygotowany wywar,obrane mięso z e skrzydełka i całość zagotować, po czym ostudzić i zmiksować na jednolity krem. Podawać z dodatkiem kremówki i groszku ptysiowego.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń