Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z dyni to znakomity pomysł na pożywny i rozgrzewający obiad w jesienne dni.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7939
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1253
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13723
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7939
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1253
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13723
Składniki
1. Dynie, cukinie, ziemniaka kroimy w kostkę. 2. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę smażymy, aż się zeszkli. Następnie dodajemy dynię, cukinię i ziemniaka i doprawiamy solą, pieprzem i podsmażamy około 5-7 min pod koniec smażenia dodajemy tymianek, kurkumę, przeciśnięty przez praskę czosnek. 3. Zalewamy podsmażone warzywa bulionem i gotujemy do miękkości warzyw. Na koniec wszystko blendujemy. 4. Salami kroimy w paseczki i smażymy na suchej patelni. 5. Krem z dyni podajemy z kleksem jogurtu naturalnego.