Krem z dyni to znakomity pomysł na pożywny i rozgrzewający obiad w jesienne dni.
Krem z dyni, cukinii z chipsami z salami
Składniki
- ½ dyni Hokkaido lub innej
- 1 mała cukinia
- 1 ziemniak
- 800 ml wywaru warzywnego lub innego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- Szczypta kurkumy
- Łyżeczka tymianku
- Sól i pieprz
- Kilka plasterków salami
- Olej do smażenia
Składniki
- ½ dyni Hokkaido lub innej
- 1 mała cukinia
- 1 ziemniak
- 800 ml wywaru warzywnego lub innego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- Szczypta kurkumy
- Łyżeczka tymianku
- Sól i pieprz
- Kilka plasterków salami
- Olej do smażenia

Etapy przygotowania
1. Dynie, cukinie, ziemniaka kroimy w kostkę. 2. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę smażymy, aż się zeszkli. Następnie dodajemy dynię, cukinię i ziemniaka i doprawiamy solą, pieprzem i podsmażamy około 5-7 min pod koniec smażenia dodajemy tymianek, kurkumę, przeciśnięty przez praskę czosnek. 3. Zalewamy podsmażone warzywa bulionem i gotujemy do miękkości warzyw. Na koniec wszystko blendujemy. 4. Salami kroimy w paseczki i smażymy na suchej patelni. 5. Krem z dyni podajemy z kleksem jogurtu naturalnego.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 632
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 632



Składniki
- ½ dyni Hokkaido lub innej
- 1 mała cukinia
- 1 ziemniak
- 800 ml wywaru warzywnego lub innego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- Szczypta kurkumy
- Łyżeczka tymianku
- Sól i pieprz
- Kilka plasterków salami
- Olej do smażenia
1. Dynie, cukinie, ziemniaka kroimy w kostkę. 2. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę smażymy, aż się zeszkli. Następnie dodajemy dynię, cukinię i ziemniaka i doprawiamy solą, pieprzem i podsmażamy około 5-7 min pod koniec smażenia dodajemy tymianek, kurkumę, przeciśnięty przez praskę czosnek. 3. Zalewamy podsmażone warzywa bulionem i gotujemy do miękkości warzyw. Na koniec wszystko blendujemy. 4. Salami kroimy w paseczki i smażymy na suchej patelni. 5. Krem z dyni podajemy z kleksem jogurtu naturalnego.
Pyszotka:)