Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne danie na jesienną rozgrzewkę
dynię kroimy w ósemki, usuwamy gniazda nasienne i układamy na blaszce do pieczenia
batata kroimy na połowę i układamy obok dyni
cebule obieramy, odcinamy końcówki, i przekrojone na pół układamy obok dyni i batata, nieobraną główkę czosnku kroimy również na połowę i układamy obok warzyw
wszystkie warzywa smarujemy oliwą i wkładamy na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C, po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia
upieczoną dynię i batata obieramy i miąższ przekładamy do garnka, dorzucamy cebulę oraz wyłuskany czosnek, wszystko zalewamy bulionem i blendujemy na gładką masę, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy kilka minut, po czym dolewamy śmietankę i przyprawiamy solą oraz chili, no i gotowe - podajemy z pestkami dyni, polane odrobiną oliwy (np. smakowej, z peperoncino), smacznego ;-)
Nigdy w życiu nie jadłam batatów, aż do tego właśnie dnia, kiedy postanowiłam...
Odsłon: 2326
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 3428
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10289
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3218
Małosolne z lekko podkręconym smakiem!
Odsłon: 16
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 3428
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10289
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3218
Małosolne z lekko podkręconym smakiem!
Odsłon: 16
Składniki
dynię kroimy w ósemki, usuwamy gniazda nasienne i układamy na blaszce do pieczenia
batata kroimy na połowę i układamy obok dyni
cebule obieramy, odcinamy końcówki, i przekrojone na pół układamy obok dyni i batata, nieobraną główkę czosnku kroimy również na połowę i układamy obok warzyw
wszystkie warzywa smarujemy oliwą i wkładamy na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C, po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia
upieczoną dynię i batata obieramy i miąższ przekładamy do garnka, dorzucamy cebulę oraz wyłuskany czosnek, wszystko zalewamy bulionem i blendujemy na gładką masę, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy kilka minut, po czym dolewamy śmietankę i przyprawiamy solą oraz chili, no i gotowe - podajemy z pestkami dyni, polane odrobiną oliwy (np. smakowej, z peperoncino), smacznego ;-)
Przepisy Zupy
Zupy
Tradycyjna zupa szczawiowa. Przepis babci
Zupy
Chłodnik z rzodkiewki
Zupy
Kremowy chłodnik z bazylii i awokado
Zupy
Chłodnik litewski
Tradycyjna zupa szczawiowa. Przepis babci
Zupa szczawiowa według tradycyjnego przepisu. Taką właśnie przed latami gotow...
Odsłon: 151
Chłodnik z rzodkiewki
Idealny na upalne dni :)
Odsłon: 113