Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne danie na jesienną rozgrzewkę
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34663
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 905
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 334
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3914
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34663
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 905
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 334
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3914
Składniki
dynię kroimy w ósemki, usuwamy gniazda nasienne i układamy na blaszce do pieczenia
batata kroimy na połowę i układamy obok dyni
cebule obieramy, odcinamy końcówki, i przekrojone na pół układamy obok dyni i batata, nieobraną główkę czosnku kroimy również na połowę i układamy obok warzyw
wszystkie warzywa smarujemy oliwą i wkładamy na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C, po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia
upieczoną dynię i batata obieramy i miąższ przekładamy do garnka, dorzucamy cebulę oraz wyłuskany czosnek, wszystko zalewamy bulionem i blendujemy na gładką masę, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy kilka minut, po czym dolewamy śmietankę i przyprawiamy solą oraz chili, no i gotowe - podajemy z pestkami dyni, polane odrobiną oliwy (np. smakowej, z peperoncino), smacznego ;-)