Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne danie na jesienną rozgrzewkę
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4363
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11850
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6761
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5579
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4363
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11850
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6761
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5579
Składniki
dynię kroimy w ósemki, usuwamy gniazda nasienne i układamy na blaszce do pieczenia
batata kroimy na połowę i układamy obok dyni
cebule obieramy, odcinamy końcówki, i przekrojone na pół układamy obok dyni i batata, nieobraną główkę czosnku kroimy również na połowę i układamy obok warzyw
wszystkie warzywa smarujemy oliwą i wkładamy na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C, po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia
upieczoną dynię i batata obieramy i miąższ przekładamy do garnka, dorzucamy cebulę oraz wyłuskany czosnek, wszystko zalewamy bulionem i blendujemy na gładką masę, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy kilka minut, po czym dolewamy śmietankę i przyprawiamy solą oraz chili, no i gotowe - podajemy z pestkami dyni, polane odrobiną oliwy (np. smakowej, z peperoncino), smacznego ;-)