Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W lasach i parkach już pomału złocą się liście, a więc w ogrodach króluje dynia. Trzeba to warzywo wykorzystać maksymalnie, dlatego dzisiaj zapraszam na przepyszny, aksamitny krem z dyni. Dodatek imbiru i gałki muszkatołowej podkreśla smak i wyrazistość tego jesiennego warzywa.
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 3232
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 305
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 175
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 3232
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 305
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 175
Składniki
W pierwszej kolejności przygotowujemy bulion warzywny. Marchew, pietruszkę, seler i cebule obieramy. Obraną włoszczyznę zalewamy litrem wody, dodajemy podsmażoną na palniku cebulę i gotujemy na małym ogniu ok. 1 godziny.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, Dynię obieramy, wykrawamy miąższ z pestkami i kroimy w kostkę. Ziemniaki i marchew również obieramy i kroimy w kostkę. W dużym garnku rozpuszczamy masło, podsmażamy cebulkę z czosnkiem, następnie dodajemy dynię, marchew i ziemniaki. Chwilę podsmażamy. Zalewamy wcześniej przygotowanym bulionem i gotujemy do miękkości warzyw. Gdy warzywa będą miękkie zmiksować wszystko blenderem. Doprawić solą i pieprzem, dodać gałkę muszkatołową i imbir, w razie potrzeby dolać wodę i zagotować.
Krem podawać ze śmietaną kwaśną. Smacznego :)