Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z dyni z mleczkiem kokosowym jest odpowiednio gęsty, aromatyczny, a do tego ma świetny kolor. Słodycz doskonale przeplata się z wyrazistymi ziołami i przyprawami.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1345
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 275
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1345
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 275
Składniki
Cebule obierz i posiekaj. Obrane marchewki pokrój w kostkę. Tak samo podziel seler naciowy.
W dużym garnku rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę, marchewki i seler naciowy. Podsmaż kilka minut, mieszając aż się zeszklą. Wsyp kurkumę, kmin rzymski, tymianek i rozmaryn. Podsmaż jeszcze chwilę, aby uwolnić aromaty.
Wlej 750 ml bulionu, dodaj purée z dyni i gotuj na małym ogniu przez kilka minut. Na koniec wlej mleczko kokosowe, doprawiając solą i pieprzem według uznania.
Zmiksuj zupę blenderem na gładki krem. Jeśli jest zbyt gęsta, dolej resztę bulionu. Rozlej ją do miseczek i podlej mleczkiem kokosowym dla ozdoby. Na koniec posiekaj natkę pietruszki i wysyp ją na wierzch.