Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitny, delikatny i wykwintny smak idealny na gorąco i na zimno
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2043
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1206
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2330
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2043
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1206
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2330
Składniki
Dynię obieramy i kroimy w kostkę, cebulę i czosnek szklimy na maśle, dodajemy dynię, sol, curry, tymianku, mieszamy i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy ziemniaki w kostkę, mieszankę włoszczyzny, wszystko chwilę razem dusimy. Dolewamy wodę (trochę ponad warzywa), mleko, pieprz, gałkę muszkatową, mieszamy i gotujemy ok. 10/15 minut aż dynia będzie się rozwalać. Po ugotowaniu całość miksujemy blenderem na gładki krem, podajemy z posypką z prażonej cebulki.