Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitny, delikatny i wykwintny smak idealny na gorąco i na zimno
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4840
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7433
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 664
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 97
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4840
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7433
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 664
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 97
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 96
Składniki
Dynię obieramy i kroimy w kostkę, cebulę i czosnek szklimy na maśle, dodajemy dynię, sol, curry, tymianku, mieszamy i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy ziemniaki w kostkę, mieszankę włoszczyzny, wszystko chwilę razem dusimy. Dolewamy wodę (trochę ponad warzywa), mleko, pieprz, gałkę muszkatową, mieszamy i gotujemy ok. 10/15 minut aż dynia będzie się rozwalać. Po ugotowaniu całość miksujemy blenderem na gładki krem, podajemy z posypką z prażonej cebulki.