Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitny, delikatny i wykwintny smak idealny na gorąco i na zimno
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336640
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3764
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422882
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2507
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336640
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3764
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422882
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2507
Składniki
Dynię obieramy i kroimy w kostkę, cebulę i czosnek szklimy na maśle, dodajemy dynię, sol, curry, tymianku, mieszamy i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy ziemniaki w kostkę, mieszankę włoszczyzny, wszystko chwilę razem dusimy. Dolewamy wodę (trochę ponad warzywa), mleko, pieprz, gałkę muszkatową, mieszamy i gotujemy ok. 10/15 minut aż dynia będzie się rozwalać. Po ugotowaniu całość miksujemy blenderem na gładki krem, podajemy z posypką z prażonej cebulki.