Do góry

Zupy Przepis na:

Krem z grochu z karmelizowaną cebulą i kiełbasą

Krem z grochu z karmelizowaną cebulą i kiełbasą

Autor:

Przepisów i artykułów: 239 Ocena: 1629

Dodano:

Odsłon: 104

Przepyszna zupa krem, polecam.

Składniki

  • 300 g łuskanego grochu,
  • 4 udka z kurczaka,
  • 1 marchew,
  • 1 pietruszka,
  • mały kawałek selera,
  • 1 cebula,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki słodkiej,
  • 1 łyżeczka ostrej papryki,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1 łyżeczka majeranku,
  • 2 pętka kiełbasy z kurczaka,
  • 2 pętka kiełbasy z kurczaka Morliny,
  • 1 łyżeczka miodu,
  • 1 czerwona cebula,
  • 1 łyżka masła.
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Krem z grochu z karmelizowaną cebulą i kiełbasą

Przygotowanie

  1. Groch zalewamy wodą na noc.
    Do garnka wlewamy wodę (około 3-4 litry).
    Wrzucamy udka i groch, gotujemy na małym ogniu.
    Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, dorzucamy do garnka.
    Gotujemy do miękkości.
    Przyprawiamy i jeszcze chwilę gotujemy.
    Kiełbaskę kroimy w kostkę, a cebulę w piórka.
    Podsmażamy na łyżce masła, dodajemy miód i chwilę smażymy.
    Z zupy wyjmujemy mięso, liście i ziele, miksujemy blenderem na gładki krem.
    Podajemy z kiełbaską i cebulą.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń