Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna zupa krem, polecam.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1945
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1633
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2608
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1945
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1633
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2608
Składniki
Groch zalewamy wodą na noc. Do garnka wlewamy wodę (około 3-4 litry). Wrzucamy udka i groch, gotujemy na małym ogniu. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, dorzucamy do garnka. Gotujemy do miękkości. Przyprawiamy i jeszcze chwilę gotujemy. Kiełbaskę kroimy w kostkę, a cebulę w piórka. Podsmażamy na łyżce masła, dodajemy miód i chwilę smażymy. Z zupy wyjmujemy mięso, liście i ziele, miksujemy blenderem na gładki krem. Podajemy z kiełbaską i cebulą. Smacznego ;)