Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna zupa krem, polecam.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 660
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 108
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1237
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 660
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 108
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1237
Składniki
Groch zalewamy wodą na noc. Do garnka wlewamy wodę (około 3-4 litry). Wrzucamy udka i groch, gotujemy na małym ogniu. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, dorzucamy do garnka. Gotujemy do miękkości. Przyprawiamy i jeszcze chwilę gotujemy. Kiełbaskę kroimy w kostkę, a cebulę w piórka. Podsmażamy na łyżce masła, dodajemy miód i chwilę smażymy. Z zupy wyjmujemy mięso, liście i ziele, miksujemy blenderem na gładki krem. Podajemy z kiełbaską i cebulą. Smacznego ;)