Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna zupa krem, polecam.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 314
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 314
Składniki
Groch zalewamy wodą na noc. Do garnka wlewamy wodę (około 3-4 litry). Wrzucamy udka i groch, gotujemy na małym ogniu. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, dorzucamy do garnka. Gotujemy do miękkości. Przyprawiamy i jeszcze chwilę gotujemy. Kiełbaskę kroimy w kostkę, a cebulę w piórka. Podsmażamy na łyżce masła, dodajemy miód i chwilę smażymy. Z zupy wyjmujemy mięso, liście i ziele, miksujemy blenderem na gładki krem. Podajemy z kiełbaską i cebulą. Smacznego ;)