Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 2590
Dodano: 02.06.2020
Odsłon: 1818
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Groch zalewamy wodą na noc.
Do garnka wlewamy wodę (około 3-4 litry).
Wrzucamy udka i groch, gotujemy na małym ogniu.
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, dorzucamy do garnka.
Gotujemy do miękkości.
Przyprawiamy i jeszcze chwilę gotujemy.
Kiełbaskę kroimy w kostkę, a cebulę w piórka.
Podsmażamy na łyżce masła, dodajemy miód i chwilę smażymy.
Z zupy wyjmujemy mięso, liście i ziele, miksujemy blenderem na gładki krem.
Podajemy z kiełbaską i cebulą.
Smacznego ;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 03 czerwca 2020Zgłoś do usunięcia
Mniam pyszotka:)1 Kto głosował? | Odpowiedz