Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako pierwsze danie bardzo lekkie w sam raz dla tych, którzy nie lubią długo siedzieć w kuchni :)
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić, przetrzeć przez sito.
Do przecieru dodać 2 łyżki masła, drobno posiekaną cebulę, liść laurowy, po szczypcie soli, pieprzu i cukru.
Przełożyć do garnka i pod przykryciem, na małym ogniu, dusić pomidory ok. 30 minut.
Gdy będą miały konsystencję kremu, ponownie przetrzeć przez sito.
Na patelni rozpuścić pozostałe masło, dodać mąkę i mleko, dobrze wymieszać, podgrzać.
Powstały beszamel powoli dodawać do przecieru, stale mieszając.
Postawić na ogniu, dodać 3 szklanki bulionu, doprowadzić do wrzenia, gotować jeszcze kilka minut. Podawać ze śmietaną i groszkiem ptysiowym.
Polecam ,póki czas na świeży zielony groszek.
Odsłon: 4496
Prosta, lekka sałata z dodatkiem świeżych warzyw. Świetny dodatek do dań obia...
Odsłon: 4239
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 336
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 347
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1822
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17481
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 489
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 336
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 347
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1822
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17481
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 489
Składniki
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić, przetrzeć przez sito.
Do przecieru dodać 2 łyżki masła, drobno posiekaną cebulę, liść laurowy, po szczypcie soli, pieprzu i cukru.
Przełożyć do garnka i pod przykryciem, na małym ogniu, dusić pomidory ok. 30 minut.
Gdy będą miały konsystencję kremu, ponownie przetrzeć przez sito.
Na patelni rozpuścić pozostałe masło, dodać mąkę i mleko, dobrze wymieszać, podgrzać.
Powstały beszamel powoli dodawać do przecieru, stale mieszając.
Postawić na ogniu, dodać 3 szklanki bulionu, doprowadzić do wrzenia, gotować jeszcze kilka minut. Podawać ze śmietaną i groszkiem ptysiowym.
Przepisy Zupy
Zupy
botwinka z jajkiem w koszulce
Zupy
Zupa krem z pieczonej papryki
Zupy
Puszna zupka z młodej kapusty i kiełbaski polskiej.
Zupy
Zupa ogórkowa krem z chipsami boczkowymi
botwinka z jajkiem w koszulce
Mimo, że co roku robię botwinkę w słoikach, żeby cieszyć się jej smakiem jesi...
Odsłon: 142
Zupa krem z pieczonej papryki
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 136