Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako pierwsze danie bardzo lekkie w sam raz dla tych, którzy nie lubią długo siedzieć w kuchni :)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34622
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 162
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3803
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34622
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 162
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3803
Składniki
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić, przetrzeć przez sito.
Do przecieru dodać 2 łyżki masła, drobno posiekaną cebulę, liść laurowy, po szczypcie soli, pieprzu i cukru.
Przełożyć do garnka i pod przykryciem, na małym ogniu, dusić pomidory ok. 30 minut.
Gdy będą miały konsystencję kremu, ponownie przetrzeć przez sito.
Na patelni rozpuścić pozostałe masło, dodać mąkę i mleko, dobrze wymieszać, podgrzać.
Powstały beszamel powoli dodawać do przecieru, stale mieszając.
Postawić na ogniu, dodać 3 szklanki bulionu, doprowadzić do wrzenia, gotować jeszcze kilka minut. Podawać ze śmietaną i groszkiem ptysiowym.