Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przygotowania tej zupy możecie wykorzystać ugotowaną kukurydzę lub pójść na skróty i użyć kukurydzy z puszki. Krem z kukurydzy to pomysł na szybki, lekki obiad dla zapracowanych. Niewiele składników, a smak zachwyca.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1421
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 71
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12276
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1421
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 71
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12276
Składniki
W garnku rozgrzej łyżkę masła. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na złoty kolor. Czosnek przepuść przez praskę i dodaj do podsmażonej cebuli. Składniki zalej bulionem.
Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę i dodaj do garnka. Całość gotuj przez około 15 minut. Następnie do wywaru dodaj kukurydzę. Zupę dopraw imbirem, kurkumą, solą i pieprzem. Całość zmiksuj na gładki krem.
Gorącą zupę nakładaj na talerze, na górę wlej śmietankę. Talerz z zupą kukurydzianą udekoruj natką pietruszki. Smacznego!