Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przygotowania tej zupy możecie wykorzystać ugotowaną kukurydzę lub pójść na skróty i użyć kukurydzy z puszki. Krem z kukurydzy to pomysł na szybki, lekki obiad dla zapracowanych. Niewiele składników, a smak zachwyca.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1313
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1754
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9075
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1313
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1754
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9075
Składniki
W garnku rozgrzej łyżkę masła. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na złoty kolor. Czosnek przepuść przez praskę i dodaj do podsmażonej cebuli. Składniki zalej bulionem.
Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę i dodaj do garnka. Całość gotuj przez około 15 minut. Następnie do wywaru dodaj kukurydzę. Zupę dopraw imbirem, kurkumą, solą i pieprzem. Całość zmiksuj na gładki krem.
Gorącą zupę nakładaj na talerze, na górę wlej śmietankę. Talerz z zupą kukurydzianą udekoruj natką pietruszki. Smacznego!