Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przygotowania tej zupy możecie wykorzystać ugotowaną kukurydzę lub pójść na skróty i użyć kukurydzy z puszki. Krem z kukurydzy to pomysł na szybki, lekki obiad dla zapracowanych. Niewiele składników, a smak zachwyca.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 113
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 700
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 78
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 113
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 700
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 78
Składniki
W garnku rozgrzej łyżkę masła. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na złoty kolor. Czosnek przepuść przez praskę i dodaj do podsmażonej cebuli. Składniki zalej bulionem.
Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę i dodaj do garnka. Całość gotuj przez około 15 minut. Następnie do wywaru dodaj kukurydzę. Zupę dopraw imbirem, kurkumą, solą i pieprzem. Całość zmiksuj na gładki krem.
Gorącą zupę nakładaj na talerze, na górę wlej śmietankę. Talerz z zupą kukurydzianą udekoruj natką pietruszki. Smacznego!