Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenny dwukolorowy krem
Masz ochotę na pyszne i szybkie śniadanie, wystarczy serek wiejski, musli, ba...
Odsłon: 335
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 876
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 316
Przepis na pyszną i zdrową sałatkę makaronową w stylu śródziemnomorskim. Idea...
Odsłon: 132
Masz ochotę na pyszne i szybkie śniadanie, wystarczy serek wiejski, musli, ba...
Odsłon: 335
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 876
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 316
Przepis na pyszną i zdrową sałatkę makaronową w stylu śródziemnomorskim. Idea...
Odsłon: 132
Składniki
Kukurydzę odcedzamy i wrzucamy do garnka, zalewamy wodą. Brokuły wrzucamy do garnka (jeśli są duże - rozdzielamy różyczki), zalewamy wodą. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Marchew kroimy na średniej wielkości kawałki. Do garnka z kukurydzą dodajemy cebulę, marchew i doprawiamy - kostką, ziołami i pieprzem. Do garnka z brokułami dodajemy cebulę, marchew, czosnek, i doprawiamy - pieprzem i kostką. Zupy gotujemy - brokuły mają być miękkie - ale nie za bardzo - zupa powinna mieć żywy zielony kolor, jeśli je przegotujemy - będzie blada! Kukurydzę gotujemy ok 15 minut. Zupy blendujemy - warzywa plus 1/3 wywaru - gdy krem jest za gęsty, rozcieńczamy go. Sposób nakładania: kremy wlewamy do kubków (jak na kawę), i równocześnie wlewamy na talerz. Posypujemy pestkami dyni.