Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 435
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 780
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 435
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 780
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Składniki
Kukurydzę odcedzamy i wrzucamy do garnka, zalewamy wodą. Brokuły wrzucamy do garnka (jeśli są duże - rozdzielamy różyczki), zalewamy wodą. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Marchew kroimy na średniej wielkości kawałki. Do garnka z kukurydzą dodajemy cebulę, marchew i doprawiamy - kostką, ziołami i pieprzem. Do garnka z brokułami dodajemy cebulę, marchew, czosnek, i doprawiamy - pieprzem i kostką. Zupy gotujemy - brokuły mają być miękkie - ale nie za bardzo - zupa powinna mieć żywy zielony kolor, jeśli je przegotujemy - będzie blada! Kukurydzę gotujemy ok 15 minut. Zupy blendujemy - warzywa plus 1/3 wywaru - gdy krem jest za gęsty, rozcieńczamy go. Sposób nakładania: kremy wlewamy do kubków (jak na kawę), i równocześnie wlewamy na talerz. Posypujemy pestkami dyni.