Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10606
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3243
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2373
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10606
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3243
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2373
Składniki
Kukurydzę odcedzamy i wrzucamy do garnka, zalewamy wodą. Brokuły wrzucamy do garnka (jeśli są duże - rozdzielamy różyczki), zalewamy wodą. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Marchew kroimy na średniej wielkości kawałki. Do garnka z kukurydzą dodajemy cebulę, marchew i doprawiamy - kostką, ziołami i pieprzem. Do garnka z brokułami dodajemy cebulę, marchew, czosnek, i doprawiamy - pieprzem i kostką. Zupy gotujemy - brokuły mają być miękkie - ale nie za bardzo - zupa powinna mieć żywy zielony kolor, jeśli je przegotujemy - będzie blada! Kukurydzę gotujemy ok 15 minut. Zupy blendujemy - warzywa plus 1/3 wywaru - gdy krem jest za gęsty, rozcieńczamy go. Sposób nakładania: kremy wlewamy do kubków (jak na kawę), i równocześnie wlewamy na talerz. Posypujemy pestkami dyni.