Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno rozgrzewająca, smaczna zupa, którą polecam zwłaszcza tym, którzy lubią "ostre" dania ;)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8544
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 571
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8544
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 571
Składniki
Na maśle zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać pozostałe warzywa pokrojone także w kostkę, podsmażać przez ok. 5 min., potem zalać wywarem i gotować ok. 10 min. Kukurydzę odcedzić. Odcedzona kukurydzę dodać do jarzyn i gotować przez kolejne 6-8 min., doprawiając do smaku.
Następnie całość zmiksować na gładki krem. Przed podaniem można posypać papryką słodką. Podawać np. z grzankami. Smacznego!