Do góry

Zupy Przepis na:

Krem z kukurydzy z dodatkiem chili

Krem z kukurydzy z dodatkiem chili

Autor:

Przepisów i artykułów: 471 Ocena: 4852

Dodano:

Odsłon: 259

Mocno rozgrzewająca, smaczna zupa, którą polecam zwłaszcza tym, którzy lubią "ostre" dania ;)

Składniki

  • wywar z kurczaka 1 1/2 l
  • kukurydza w puszce 1 szt
  • kukurydza w puszce 1 szt
  • pietruszka 1 szt
  • pietruszka 1 szt
  • cebula 1/2 szt
  • masło 1 łyżka
  • pieprz do smaku
  • kucharek do smaku
  • papryczka chili 1/2 łyżeczki
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na maśle zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać pozostałe warzywa pokrojone także w kostkę, podsmażać przez ok. 5 min., potem zalać wywarem i gotować ok. 10 min. Kukurydzę odcedzić. Odcedzona kukurydzę dodać do jarzyn i gotować przez kolejne 6-8 min., doprawiając do smaku.

  2. Następnie całość zmiksować na gładki krem. Przed podaniem można posypać papryką słodką. Podawać np. z grzankami.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń