Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna zupa krem z botwinki serwowana z ziemniakami i gotowanym filetem z indyka. Przepis pochodzi z 420. odcinka programu "Ewa gotuje".
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2376
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4489
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1513
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 443
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2376
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4489
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1513
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 443
Składniki
Warzywa korzeniowe obrać i pokroić na plasterki. Filet umyć i w razie potrzeby oczyścić. Przełożyć do garnka. Dodać czosnek i opaloną cebulę. Zalać wodą, dorzucić liście laurowe i lubczyk. Posolić, przykryć i gotować przez godzinę.
Po tym czasie wyjąć mięso, cebulę i liście laurowe a do wywaru dodać liście i łodyżki botwinki. Pod przykryciem gotować przez 15-20 minut.
Zmiksować. Przyprawić tabasco. Dolać sok z cytryny.
Podawać z pokrojonym mięsem, ugotowanymi ziemniakami oraz kleksem jogurtu. Udekorować tymiankiem.