Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z soczewicy przede wszystkim bardzo zdrowa, a moja propozycja jeszcze bardzo rozgrzewająca na chłodne dni
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10544
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6086
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5336
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12950
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4696
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10544
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6086
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5336
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12950
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4696
Składniki
W garnku rozpuścić masło z olejem. Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach,dodać do oleju podusić chwilkę, dodać pokrojoną papryczkę chilli,następnie dodać soczewicę i wszystko zalać wodą, gotować ok 20 min.
Gdy zupa się ugotuje dodajemy kostkę rosołową i sól do smaku.Zestawiamy z kuchenki i blendujemy całość. Na patelni prażymy migdały z słonecznikiem. Krem podajemy z prażonymi migdałami i słonecznikiem oraz świeżą bazylią. Smacznego!!!