Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z soczewicy przede wszystkim bardzo zdrowa, a moja propozycja jeszcze bardzo rozgrzewająca na chłodne dni
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
W garnku rozpuścić masło z olejem. Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach,dodać do oleju podusić chwilkę, dodać pokrojoną papryczkę chilli,następnie dodać soczewicę i wszystko zalać wodą, gotować ok 20 min.
Gdy zupa się ugotuje dodajemy kostkę rosołową i sól do smaku.Zestawiamy z kuchenki i blendujemy całość. Na patelni prażymy migdały z słonecznikiem. Krem podajemy z prażonymi migdałami i słonecznikiem oraz świeżą bazylią. Smacznego!!!