Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z soczewicy przede wszystkim bardzo zdrowa, a moja propozycja jeszcze bardzo rozgrzewająca na chłodne dni
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 17
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 24
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 75
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 17
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 24
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 75
Składniki
W garnku rozpuścić masło z olejem. Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach,dodać do oleju podusić chwilkę, dodać pokrojoną papryczkę chilli,następnie dodać soczewicę i wszystko zalać wodą, gotować ok 20 min.
Gdy zupa się ugotuje dodajemy kostkę rosołową i sól do smaku.Zestawiamy z kuchenki i blendujemy całość. Na patelni prażymy migdały z słonecznikiem. Krem podajemy z prażonymi migdałami i słonecznikiem oraz świeżą bazylią. Smacznego!!!