Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z soczewicy przede wszystkim bardzo zdrowa, a moja propozycja jeszcze bardzo rozgrzewająca na chłodne dni
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1411
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 415
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1411
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 415
Składniki
W garnku rozpuścić masło z olejem. Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach,dodać do oleju podusić chwilkę, dodać pokrojoną papryczkę chilli,następnie dodać soczewicę i wszystko zalać wodą, gotować ok 20 min.
Gdy zupa się ugotuje dodajemy kostkę rosołową i sól do smaku.Zestawiamy z kuchenki i blendujemy całość. Na patelni prażymy migdały z słonecznikiem. Krem podajemy z prażonymi migdałami i słonecznikiem oraz świeżą bazylią. Smacznego!!!