Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowity i pożywny krem z suszonych kurek z pewnością ucieszy podniebienia wszystkich smakoszy grzybów. Krem można podawać z ulubionymi dodatkami lub serwować jako dodatek do gołąbków, mięs lub pierożków.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 66
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 15
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35619
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 66
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 15
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35619
Składniki
Kurki dokłądnie płuczemy, zalewamy zimną wodą i odstawiamy do namaczania (najlepiej na całą noc). Szalotki kroimy w kostkę i podsmażamy je na masełku, dodajemy drobno posiekany ząbek czosnku oraz odsączone z wody kurki i chwilę wszystko przesmażamy. Wszystkie warzywa kroimy na mniejsze kawałki i wraz z podsmażoną cebulką i kurkami, a także około 200 ml wody z namaczania kurek dodajemy do gotującego się bulionu (z dodatkiem ziela angielskiego i listka laurowego). Wszystko gotujemy do miękkości warzyw, a następnie miksujemy na jednolitą i gladką masę, dodajemy śmietanę, doprawiamy słodkim sosem sojowym, solą oraz świeżo zmielonym pieprzem, ponownie zagotowjemy i gotowe! :) Życzę smacznego! :)