Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowity i pożywny krem z suszonych kurek z pewnością ucieszy podniebienia wszystkich smakoszy grzybów. Krem można podawać z ulubionymi dodatkami lub serwować jako dodatek do gołąbków, mięs lub pierożków.
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 51
Kotlety ryżowe z marchewką, pietruszką i ciągnącym się żółtym serem to pyszna...
Odsłon: 81
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3544
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 389
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 51
Kotlety ryżowe z marchewką, pietruszką i ciągnącym się żółtym serem to pyszna...
Odsłon: 81
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3544
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 389
Składniki
Kurki dokłądnie płuczemy, zalewamy zimną wodą i odstawiamy do namaczania (najlepiej na całą noc). Szalotki kroimy w kostkę i podsmażamy je na masełku, dodajemy drobno posiekany ząbek czosnku oraz odsączone z wody kurki i chwilę wszystko przesmażamy. Wszystkie warzywa kroimy na mniejsze kawałki i wraz z podsmażoną cebulką i kurkami, a także około 200 ml wody z namaczania kurek dodajemy do gotującego się bulionu (z dodatkiem ziela angielskiego i listka laurowego). Wszystko gotujemy do miękkości warzyw, a następnie miksujemy na jednolitą i gladką masę, dodajemy śmietanę, doprawiamy słodkim sosem sojowym, solą oraz świeżo zmielonym pieprzem, ponownie zagotowjemy i gotowe! :) Życzę smacznego! :)