Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-04-2024
Sezon na czosnek niedźwiedzi w pełni......
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3110
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 471
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2685
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3110
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 471
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2685
Składniki
Cebulę i ziemniaki pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło, zeszklić cebulę.
Dodać pokrojone ziemniaki, zalać bulionem i gotować na średnim ogniu przez około 15 minut.
Po tym czasie do zupy wrzucić groszek, gotować kolejne 4-5 minut. Liście czosnku niedźwiedziego z grubsza pokroić, dodać do zupy, zagotować.
Zupę zdjąć z ognia, zblendować, doprawić do smaku solą i pieprzem, zabielić śmietaną.