Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-04-2024
Sezon na czosnek niedźwiedzi w pełni......
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3752
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 698
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3752
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 698
Składniki
Cebulę i ziemniaki pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło, zeszklić cebulę.
Dodać pokrojone ziemniaki, zalać bulionem i gotować na średnim ogniu przez około 15 minut.
Po tym czasie do zupy wrzucić groszek, gotować kolejne 4-5 minut. Liście czosnku niedźwiedziego z grubsza pokroić, dodać do zupy, zagotować.
Zupę zdjąć z ognia, zblendować, doprawić do smaku solą i pieprzem, zabielić śmietaną.