Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-04-2024
Sezon na czosnek niedźwiedzi w pełni......
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 193
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 331
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 662
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 193
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 331
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 662
Składniki
Cebulę i ziemniaki pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło, zeszklić cebulę.
Dodać pokrojone ziemniaki, zalać bulionem i gotować na średnim ogniu przez około 15 minut.
Po tym czasie do zupy wrzucić groszek, gotować kolejne 4-5 minut. Liście czosnku niedźwiedziego z grubsza pokroić, dodać do zupy, zagotować.
Zupę zdjąć z ognia, zblendować, doprawić do smaku solą i pieprzem, zabielić śmietaną.