Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną, szybką i prostą w przygotowaniu, pełną warzyw zupę - krem. Zupa świetnie smakuje ze świeżym pieczywem lub groszkiem ptysiowym.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 688
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 98
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 688
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 98
Składniki
Marchewki i pietruszki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Dodajemy do gotującego się bulionu wraz z 1 łyżeczką podlaskiej przyprawy do rosołu i 1,5 łyżeczki oregano. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju rzepakowym, a następnie dodajemy ją do gotujących się warzyw. Wszystko gotujemy o momentu, aż warzywa nabiorą miękkości.
Groszek odcedzamy z zalewy i dodajemy do garnka - wszystko gotujemy jeszcze przez około 1 minutę.
Całość miksujemy za pomocą blendera na jednolitą masę. Doprawiamy do smaku solą.
Gotowy krem podajemy z ulubionymi dodatkami: świeżym pieczywem, groszkiem ptysiowym lub z kleksem śmietany czy jogurtu naturalnego. Życzę smacznego! :)