Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z ziemniaków z dodatkiem czosnku jest pyszny i prosty w przygotowaniu. Ma delikatną, jedwabistą konsystencję, jest wyrazisty i pożywny.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117616
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8162
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1846
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1420
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117616
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8162
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1846
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1420
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w talarki. Ziemniaki wkładamy do garnka i zalewamy bulionem tak, by je przykryć. Gotujemy do momentu, gdy warzywa będą miękkie. Gdy będą już miękkie dodajemy czosnek niedźwiedzi (kilka listków zostawiamy do przybrania zupy). Następnie zupę miksujemy blenderem na gładki krem. Doprawiamy do smaku. Krem można podawać sam, z groszkiem ptysiowym, tostami lub sucharkami.