Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z ziemniaków z dodatkiem czosnku jest pyszny i prosty w przygotowaniu. Ma delikatną, jedwabistą konsystencję, jest wyrazisty i pożywny.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1419
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5930
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8874
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18725
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1419
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5930
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8874
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18725
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w talarki. Ziemniaki wkładamy do garnka i zalewamy bulionem tak, by je przykryć. Gotujemy do momentu, gdy warzywa będą miękkie. Gdy będą już miękkie dodajemy czosnek niedźwiedzi (kilka listków zostawiamy do przybrania zupy). Następnie zupę miksujemy blenderem na gładki krem. Doprawiamy do smaku. Krem można podawać sam, z groszkiem ptysiowym, tostami lub sucharkami.