Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z ziemniaków z dodatkiem czosnku jest pyszny i prosty w przygotowaniu. Ma delikatną, jedwabistą konsystencję, jest wyrazisty i pożywny.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11015
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4890
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1021
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9512
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1412
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11015
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4890
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1021
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9512
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1412
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w talarki. Ziemniaki wkładamy do garnka i zalewamy bulionem tak, by je przykryć. Gotujemy do momentu, gdy warzywa będą miękkie. Gdy będą już miękkie dodajemy czosnek niedźwiedzi (kilka listków zostawiamy do przybrania zupy). Następnie zupę miksujemy blenderem na gładki krem. Doprawiamy do smaku. Krem można podawać sam, z groszkiem ptysiowym, tostami lub sucharkami.