Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przygotowałem dla was zupę/krem ze świeżych pomidorów. Podana z dodatkiem lanych klusek, sera pleśniowego i bazylii smakuje wyśmienicie.
Na początku musimy sparzyć pomidory. W tym celu nacinamy pomidory na krzyż od dołu. Przekładamy do miski i zalewamy wrzątkiem.
W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i szklimy. Następnie przeciskamy przez praskę czosnek. Sparzone pomidory obieramy ze skóry kroimy na cztery części i dorzucamy do cebuli. Wrzucamy 3-4 liście świeżej bazylii. Dodajemy 1 łyżeczkę cukru, dużą szczyptę soli oraz świeżo zmielony pieprz. Mieszamy i smażymy całość około 10 minut od czasu do czasu mieszając.
Wstawiamy garnek z osoloną wodą i doprowadzamy do wrzenia. A my zajmujemy się zrobieniem ciasta na lane kluski. Do miski wbijamy jajka, dodajemy mąkę oraz szczyptę soli. Całość mieszamy energicznymi ruchami do uzyskania jednolitej masy. Gotowanie: Sposób kładzenia ciasta na wrzątek jest dowolny, ja kładę ciasto butelka z wywiercona dziurka w korku. Kluski kładziemy partiami na wrzącą wodę. Po wypłynięciu czekamy jeszcze 1 minutę i wyciągamy.
Zawartość garnka z pomidorami blendujemy, Sprawdzamy czy nie trzeba dosolić lub do pieprzyć. Następnie gotujemy jeszcze przez 10 minut na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.
Wlewamy krem na talerz dodajemy kluski, 2 plastry sera pleśniowego i liść bazylii.
Pyszna, zdrowa i orzeźwiająca lemoniada świetnie gasi pragnienie w upalne dni.
Odsłon: 258
Deser dla Korposzczurów:). Orzeźwia, pobudza, odrywa od korpocodzienności, od...
Odsłon: 41
Pyszna, zdrowa i orzeźwiająca lemoniada świetnie gasi pragnienie w upalne dni.
Odsłon: 258
Deser dla Korposzczurów:). Orzeźwia, pobudza, odrywa od korpocodzienności, od...
Odsłon: 41
Składniki
Na początku musimy sparzyć pomidory. W tym celu nacinamy pomidory na krzyż od dołu. Przekładamy do miski i zalewamy wrzątkiem.
W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i szklimy. Następnie przeciskamy przez praskę czosnek. Sparzone pomidory obieramy ze skóry kroimy na cztery części i dorzucamy do cebuli. Wrzucamy 3-4 liście świeżej bazylii. Dodajemy 1 łyżeczkę cukru, dużą szczyptę soli oraz świeżo zmielony pieprz. Mieszamy i smażymy całość około 10 minut od czasu do czasu mieszając.
Wstawiamy garnek z osoloną wodą i doprowadzamy do wrzenia. A my zajmujemy się zrobieniem ciasta na lane kluski. Do miski wbijamy jajka, dodajemy mąkę oraz szczyptę soli. Całość mieszamy energicznymi ruchami do uzyskania jednolitej masy. Gotowanie: Sposób kładzenia ciasta na wrzątek jest dowolny, ja kładę ciasto butelka z wywiercona dziurka w korku. Kluski kładziemy partiami na wrzącą wodę. Po wypłynięciu czekamy jeszcze 1 minutę i wyciągamy.
Zawartość garnka z pomidorami blendujemy, Sprawdzamy czy nie trzeba dosolić lub do pieprzyć. Następnie gotujemy jeszcze przez 10 minut na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.
Wlewamy krem na talerz dodajemy kluski, 2 plastry sera pleśniowego i liść bazylii.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa kaszubska
Zupy
Zupa grzybowa Bożeny
Zupy
Zupa z zielonych szparagów
Zupy
Zupa z bobem
Zupa kaszubska
Zdrowa i smaczna zupa na obiad.
Odsłon: 213
Zupa grzybowa Bożeny
Zupa grzybowa to moja ulubiona zupa, którą można ugotować ze świeżych grzybów...
Odsłon: 148