Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, aromatyczna zupa krem na bazie świeżych liści szpinaku z wyczuwalną nutą czosnku. Jej przygotowanie z pewnością nie zajmie wam dużo czasu. Zapraszamy do przetestowania tego przepisu!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31194
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9681
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2167
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4165
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 882
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31194
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9681
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2167
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4165
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 882
Składniki
Na patelni rozgrzewamy masło. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, przerzucamy na patelnię i podsmażamy. Dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do podsmażonej cebuli. Składniki dusimy na patelni przez kilka minut.
Do garnka wlewamy bulion, dodajemy zawartość patelni. Następnie gotujemy całość przez około 20 minut do miękkości. Szpinak płuczemy i dodajemy do garnka. Zupę gotujemy przez kolejne 5 minut.
Garnek z zupą ściągamy z kuchenki, blendujemy składniki na gładki krem. Na koniec doprawiamy zupę solą i pieprzem.
Zupę przelewamy na talerze, dodajemy odrobinę śmietanki 30%. Talerz dekorujemy świeżymi listkami szpinaku.