Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, aromatyczna zupa krem na bazie świeżych liści szpinaku z wyczuwalną nutą czosnku. Jej przygotowanie z pewnością nie zajmie wam dużo czasu. Zapraszamy do przetestowania tego przepisu!
Polecam.
Odsłon: 352
Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
Odsłon: 209
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 72
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 352
Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
Odsłon: 209
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 72
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 57
Składniki
Na patelni rozgrzewamy masło. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, przerzucamy na patelnię i podsmażamy. Dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do podsmażonej cebuli. Składniki dusimy na patelni przez kilka minut.
Do garnka wlewamy bulion, dodajemy zawartość patelni. Następnie gotujemy całość przez około 20 minut do miękkości. Szpinak płuczemy i dodajemy do garnka. Zupę gotujemy przez kolejne 5 minut.
Garnek z zupą ściągamy z kuchenki, blendujemy składniki na gładki krem. Na koniec doprawiamy zupę solą i pieprzem.
Zupę przelewamy na talerze, dodajemy odrobinę śmietanki 30%. Talerz dekorujemy świeżymi listkami szpinaku.