Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, aromatyczna zupa krem na bazie świeżych liści szpinaku z wyczuwalną nutą czosnku. Jej przygotowanie z pewnością nie zajmie wam dużo czasu. Zapraszamy do przetestowania tego przepisu!
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 142
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 502
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 142
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 502
Składniki
Na patelni rozgrzewamy masło. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, przerzucamy na patelnię i podsmażamy. Dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do podsmażonej cebuli. Składniki dusimy na patelni przez kilka minut.
Do garnka wlewamy bulion, dodajemy zawartość patelni. Następnie gotujemy całość przez około 20 minut do miękkości. Szpinak płuczemy i dodajemy do garnka. Zupę gotujemy przez kolejne 5 minut.
Garnek z zupą ściągamy z kuchenki, blendujemy składniki na gładki krem. Na koniec doprawiamy zupę solą i pieprzem.
Zupę przelewamy na talerze, dodajemy odrobinę śmietanki 30%. Talerz dekorujemy świeżymi listkami szpinaku.