Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z ziemniaków i szparagów to łagodna w smaku propozycja dla każdego!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44686
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182154
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 287
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44686
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182154
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 287
Składniki
Na gołąbku z dodatkiem zielonej pietruszki przygotować wywar. Na oliwie zeszklić pokrojoną w prążki cebulę i pora. Z wywaru wyciągnąć gołąbka i dodać usmażone warzywa, a także obrane i pokrojone w plastry marchewkę, ziemniaki i szparagi. Doprawiamy i gotujemy ok. 15 min.
Następnie do blendera dajemy kawałki mięsa i całą zawartość naczynia. Miksujemy na gładki krem. W razie potrzeby doprawić do smaku. Zupę podajemy z kleksem gęstej śmietany, zieloną pietruszką i np. groszkiem ptysiowym. Smacznego!