Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z ziemniaków i szparagów to łagodna w smaku propozycja dla każdego!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10213
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2845
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1959
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 748
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10213
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2845
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1959
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 748
Składniki
Na gołąbku z dodatkiem zielonej pietruszki przygotować wywar. Na oliwie zeszklić pokrojoną w prążki cebulę i pora. Z wywaru wyciągnąć gołąbka i dodać usmażone warzywa, a także obrane i pokrojone w plastry marchewkę, ziemniaki i szparagi. Doprawiamy i gotujemy ok. 15 min.
Następnie do blendera dajemy kawałki mięsa i całą zawartość naczynia. Miksujemy na gładki krem. W razie potrzeby doprawić do smaku. Zupę podajemy z kleksem gęstej śmietany, zieloną pietruszką i np. groszkiem ptysiowym. Smacznego!