Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z ziemniaków i szparagów to łagodna w smaku propozycja dla każdego!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10759
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4816
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 938
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9188
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1358
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10759
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4816
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 938
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9188
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1358
Składniki
Na gołąbku z dodatkiem zielonej pietruszki przygotować wywar. Na oliwie zeszklić pokrojoną w prążki cebulę i pora. Z wywaru wyciągnąć gołąbka i dodać usmażone warzywa, a także obrane i pokrojone w plastry marchewkę, ziemniaki i szparagi. Doprawiamy i gotujemy ok. 15 min.
Następnie do blendera dajemy kawałki mięsa i całą zawartość naczynia. Miksujemy na gładki krem. W razie potrzeby doprawić do smaku. Zupę podajemy z kleksem gęstej śmietany, zieloną pietruszką i np. groszkiem ptysiowym. Smacznego!