Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykły krem ziemniaczany dzięki przepysznym dodatkom staje się niezwykły.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 69
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 86
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 179
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 69
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 86
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 179
Składniki
Ciecierzycę namocz przez noc w wodzie, ugotuj do miękkości. Ziemniaki pokrój na małe kawałki, zalej bulionem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotuj do miękkości. Całość zmiksuj przy użyciu blendera. Dopraw do smaku gałką, pieprzem i solą. Kiełbasę pokrojoną w plasterki podsmaż na rumiano. Dodaj do kremu razem z ciecierzycą. Cebulę pokrój w piórka. Podsmaż. Posyp cukrem i chilli. Przesmaż do czasu aż cukier się rozpuści. Zupę przelej na talerze, na wierzch wyłóż cebulę.