Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykły krem ziemniaczany dzięki przepysznym dodatkom staje się niezwykły.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Składniki
Ciecierzycę namocz przez noc w wodzie, ugotuj do miękkości. Ziemniaki pokrój na małe kawałki, zalej bulionem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotuj do miękkości. Całość zmiksuj przy użyciu blendera. Dopraw do smaku gałką, pieprzem i solą. Kiełbasę pokrojoną w plasterki podsmaż na rumiano. Dodaj do kremu razem z ciecierzycą. Cebulę pokrój w piórka. Podsmaż. Posyp cukrem i chilli. Przesmaż do czasu aż cukier się rozpuści. Zupę przelej na talerze, na wierzch wyłóż cebulę.