Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykły krem ziemniaczany dzięki przepysznym dodatkom staje się niezwykły.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 80
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31239
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 399
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 80
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31239
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 399
Składniki
Ciecierzycę namocz przez noc w wodzie, ugotuj do miękkości. Ziemniaki pokrój na małe kawałki, zalej bulionem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotuj do miękkości. Całość zmiksuj przy użyciu blendera. Dopraw do smaku gałką, pieprzem i solą. Kiełbasę pokrojoną w plasterki podsmaż na rumiano. Dodaj do kremu razem z ciecierzycą. Cebulę pokrój w piórka. Podsmaż. Posyp cukrem i chilli. Przesmaż do czasu aż cukier się rozpuści. Zupę przelej na talerze, na wierzch wyłóż cebulę.