Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podawaj z pestkami Dyni, tortellini lub z preclami tak jak ja:)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7940
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1257
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13725
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7940
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1257
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13725
Składniki
w rondlu rozgrzewamy masło, dodajemy drobno pokrojoną cebulę i czosnek, szklimy.
dodajemy obraną ze skóry i pozbawioną pestek, pokrojoną w kostkę dynię oraz obrane i w kostkę pokrojone ziemniaki
zalewamy bulionem warzywnym, gotujemy pod przykryciem na małym ogniu 40 min
dodajemy śmietanę, miksujemy całość na gładki krem blenderem, doprawiamy do smaku(curry, papryka, gałka, sól i pieprz) Smacznego!!!