Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wybraliśmy się z mężem do marketu po składniki na zupę ze świeżych pomidorów. Jednak kiedy zobaczyliśmy na dziale warzywnym przepiękne, pomarańczowe dynie, od razu postanowiliśmy zrobić zupę dyniową. Wyszła przepyszna!
Do 3 litrów zimnej wody wrzuciłam udko kurczaka i kości wieprzowe. Kiedy woda się zagotowała, zszumowałam i wrzuciłam marchewki, cebule, pietruszkę, selera i natkę pietruszki. Gotowałam półtorej godziny.
W międzyczasie mąż obrał i pokroił w kostkę dynię. Delikatnie skropiłam dynię olejem rzepakowym i wstawiłam do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 20 minut. Dzięki podpieczeniu dynia nabrała fantastycznego aromatu.
Podpieczoną dynię dodałam do zupy razem z wyciśniętymi ząbkami czosnku, harissą, mieloną słodkiej papryki, imbirem i łyżeczką gałki muszkatołowej. Kiedy dynia była miękka, wyjęłam z zupy mięso, pietruszkę, selera i natkę pietruszki. Pozostawienie marchewki i cebuli doda zupie pysznej słodkości. Zblendowałam na gładką konsystencję. Do gorącej zupy dodałam ser gouda i śmietanę. Kiedy ser się rozpuścił. osoliłam do smaku.
Gotową zupę można przyozdobić płatkami migdałów podprażonymi na suchej patelni i mielonym chilli.
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 14722
Chrupiące plastry ogórków w sosie keczupowym pasują do domowych hamburgerów,...
Odsłon: 114
Nie masz pomysłu na obiad, jesteś miłośnikiem dań chińskich. Oto przepis dla...
Odsłon: 47
Dziś na obiad proponuję delikatne mięso z polędwiczki wieprzowej z dodatkiem...
Odsłon: 74
Przepyszne śmietankowe lody ( bez jajek ) o smaku szarlotki z jabłkami i karm...
Odsłon: 72
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 14722
Chrupiące plastry ogórków w sosie keczupowym pasują do domowych hamburgerów,...
Odsłon: 114
Nie masz pomysłu na obiad, jesteś miłośnikiem dań chińskich. Oto przepis dla...
Odsłon: 47
Dziś na obiad proponuję delikatne mięso z polędwiczki wieprzowej z dodatkiem...
Odsłon: 74
Przepyszne śmietankowe lody ( bez jajek ) o smaku szarlotki z jabłkami i karm...
Odsłon: 72
Składniki
Do 3 litrów zimnej wody wrzuciłam udko kurczaka i kości wieprzowe. Kiedy woda się zagotowała, zszumowałam i wrzuciłam marchewki, cebule, pietruszkę, selera i natkę pietruszki. Gotowałam półtorej godziny.
W międzyczasie mąż obrał i pokroił w kostkę dynię. Delikatnie skropiłam dynię olejem rzepakowym i wstawiłam do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 20 minut. Dzięki podpieczeniu dynia nabrała fantastycznego aromatu.
Podpieczoną dynię dodałam do zupy razem z wyciśniętymi ząbkami czosnku, harissą, mieloną słodkiej papryki, imbirem i łyżeczką gałki muszkatołowej. Kiedy dynia była miękka, wyjęłam z zupy mięso, pietruszkę, selera i natkę pietruszki. Pozostawienie marchewki i cebuli doda zupie pysznej słodkości. Zblendowałam na gładką konsystencję. Do gorącej zupy dodałam ser gouda i śmietanę. Kiedy ser się rozpuścił. osoliłam do smaku.
Gotową zupę można przyozdobić płatkami migdałów podprażonymi na suchej patelni i mielonym chilli.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa krem ze świeżych pomidorów
Zupy
Krem z dyni , papryki i marchewki
Zupy
Zupa na podsmażonych pieczarkach
Zupy
Aromatyczny rosół na skrzydełkach
Zupa krem ze świeżych pomidorów
Zupa krem ze świeżych pomidorów z dodatkiem mozzarelli i chrupiacą bagetką to...
Odsłon: 19
Krem z dyni , papryki i marchewki
Aromatyczna, aksamitna i sycąca zupa krem z dyni, papryki i marchewki. Zupa j...
Odsłon: 84