Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawałki kalafiora zanurzone w kremowej zupie na bazie kremu kokosowego i purée z dyni. Zupę przyprawiłam curry i posypałam świeżą kolendrą dzięki czemu nabrała orientalnego smaku.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Kalafior dzielimy na różyczki skrapiamy sokiem z cytryny i zalewamy zimną wodą. Odstawiamy na 10-15 minut. Dynię obieramy, pozbawiamy gniazda nasiennego. Następnie kroimy w kostkę i pieczemy w 200°C przez 25-30 minut. Dynia powinna być bardzo miękka. Upieczoną dynię miksujemy na mus. Kalafiora odcedzamy. Posypujemy curry, solą, dodajemy pokrojone chili, szalotki, starty czosnek i imbir oraz masło. Dusimy pod przykryciem kilka minut. Dodajemy mus z dyni oraz krem kokosowy, gotujemy przez 5-10 minut. Zupę doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, ewentualnie można dodać kilka kropli soku z cytryny lub limonki. Zupę podajemy posypaną listkami kolendry i płatkami papryki.