Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa na ostro. Przepis na ok. 1,5 L zupy.
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 108
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 167
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 165
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 129
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 108
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 167
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 165
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 129
Składniki
W rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę. Gdy się podsmaży dorzucamy czosnek. Po chwili dodajemy pokrojony w kawałki miąższ z dyni oraz pokrojoną paprykę. Chwilę podsmażamy a następnie zalewamy bulionem lub wodą. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień i gotujemy do miękkości (ok. 30 min). Przyprawiamy, dodajemy jogurt i blendujemy na krem. Zupa jest dość ostra, rozgrzewająca. Polecam. Ja przed podaniem posypałam ziarnami słonecznika i pestkami dyni.