Do góry

Zupy Przepis na:

Kremowa zupa dyniowo-paprykowa

Kremowa zupa dyniowo-paprykowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 300

Dodano:

Odsłon: 1143

Rozgrzewająca zupa na ostro. Przepis na ok. 1,5 L zupy.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kremowa zupa dyniowo-paprykowa

Przygotowanie

  1. W rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę. Gdy się podsmaży dorzucamy czosnek. Po chwili dodajemy pokrojony w kawałki miąższ z dyni oraz pokrojoną paprykę. Chwilę podsmażamy a następnie zalewamy bulionem lub wodą. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień i gotujemy do miękkości (ok. 30 min). Przyprawiamy, dodajemy jogurt i blendujemy na krem. Zupa jest dość ostra, rozgrzewająca. Polecam. Ja przed podaniem posypałam ziarnami słonecznika i pestkami dyni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń