Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa na ostro. Przepis na ok. 1,5 L zupy.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2579
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1115
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 233
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2579
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1115
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 233
Składniki
W rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę. Gdy się podsmaży dorzucamy czosnek. Po chwili dodajemy pokrojony w kawałki miąższ z dyni oraz pokrojoną paprykę. Chwilę podsmażamy a następnie zalewamy bulionem lub wodą. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień i gotujemy do miękkości (ok. 30 min). Przyprawiamy, dodajemy jogurt i blendujemy na krem. Zupa jest dość ostra, rozgrzewająca. Polecam. Ja przed podaniem posypałam ziarnami słonecznika i pestkami dyni.