Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny krem, który bardzo lubimy…choć zawsze jakieś „wkładki” serwujemy. Tym razem z naszym ulubionym bulgurem i młodą marchewką.
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 8070
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 34
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 8070
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 34
Składniki
Ogórki obieramy, kroimy w kostkę i dusimy 10 min na maśle. Zalewamy gorącym bulionem, gotujemy kwadrans. Zestawiamy z ognia, lekko studzimy i blendujemy na gładko. Dodajemy łyżkę słodkiej śmietany, dokładnie mieszamy, wrzucamy pokrojoną na cienkie plasterki marchew i dusimy 10 min na wolnym ogniu. Następnie wsypujemy kaszę, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu do jej miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.