Do góry

Zupy Przepis na:

Kremowa zupa ogórkowa z kaszą

Kremowa zupa ogórkowa z kaszą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2304 Ocena: 50910

Dodano:

Odsłon: 12132

Kolejny krem, który bardzo lubimy…choć zawsze jakieś „wkładki” serwujemy. Tym razem z naszym ulubionym bulgurem i młodą marchewką.

Składniki

  • 500 g ogórków gruntowych
  • 1 łyżka masła
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 1 łyżka słodkiej śmietany
  • 1 młoda marchew
  • 2 łyżki kaszy bulgur
  • koperek
  • sól, pieprz
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kremowa zupa ogórkowa z kaszą

Przygotowanie

  1. Ogórki obieramy, kroimy w kostkę i dusimy 10 min na maśle.
    Zalewamy gorącym bulionem, gotujemy kwadrans. Zestawiamy z ognia, lekko studzimy i blendujemy na gładko.
    Dodajemy łyżkę słodkiej śmietany, dokładnie mieszamy, wrzucamy pokrojoną na cienkie plasterki marchew i dusimy 10 min na wolnym ogniu.
    Następnie wsypujemy kaszę, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu do jej miękkości.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Podajemy z posiekanym koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń