Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny krem, który bardzo lubimy…choć zawsze jakieś „wkładki” serwujemy. Tym razem z naszym ulubionym bulgurem i młodą marchewką.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 468
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1986
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3974
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3901
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 468
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1986
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3974
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3901
Składniki
Ogórki obieramy, kroimy w kostkę i dusimy 10 min na maśle. Zalewamy gorącym bulionem, gotujemy kwadrans. Zestawiamy z ognia, lekko studzimy i blendujemy na gładko. Dodajemy łyżkę słodkiej śmietany, dokładnie mieszamy, wrzucamy pokrojoną na cienkie plasterki marchew i dusimy 10 min na wolnym ogniu. Następnie wsypujemy kaszę, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu do jej miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.