Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny krem, który bardzo lubimy…choć zawsze jakieś „wkładki” serwujemy. Tym razem z naszym ulubionym bulgurem i młodą marchewką.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4339
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417228
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4339
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417228
Składniki
Ogórki obieramy, kroimy w kostkę i dusimy 10 min na maśle. Zalewamy gorącym bulionem, gotujemy kwadrans. Zestawiamy z ognia, lekko studzimy i blendujemy na gładko. Dodajemy łyżkę słodkiej śmietany, dokładnie mieszamy, wrzucamy pokrojoną na cienkie plasterki marchew i dusimy 10 min na wolnym ogniu. Następnie wsypujemy kaszę, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu do jej miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.