Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny krem, który bardzo lubimy…choć zawsze jakieś „wkładki” serwujemy. Tym razem z naszym ulubionym bulgurem i młodą marchewką.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17691
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1794
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15383
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5942
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9113
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17691
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1794
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15383
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5942
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9113
Składniki
Ogórki obieramy, kroimy w kostkę i dusimy 10 min na maśle. Zalewamy gorącym bulionem, gotujemy kwadrans. Zestawiamy z ognia, lekko studzimy i blendujemy na gładko. Dodajemy łyżkę słodkiej śmietany, dokładnie mieszamy, wrzucamy pokrojoną na cienkie plasterki marchew i dusimy 10 min na wolnym ogniu. Następnie wsypujemy kaszę, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu do jej miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.