Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny krem, który bardzo lubimy…choć zawsze jakieś „wkładki” serwujemy. Tym razem z naszym ulubionym bulgurem i młodą marchewką.
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2527
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5517
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2527
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5517
Składniki
Ogórki obieramy, kroimy w kostkę i dusimy 10 min na maśle. Zalewamy gorącym bulionem, gotujemy kwadrans. Zestawiamy z ognia, lekko studzimy i blendujemy na gładko. Dodajemy łyżkę słodkiej śmietany, dokładnie mieszamy, wrzucamy pokrojoną na cienkie plasterki marchew i dusimy 10 min na wolnym ogniu. Następnie wsypujemy kaszę, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu do jej miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.