Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przyrządzić obłędnie kremową zupę pomidorową - sprawdzony przepis krok po kroku. Przyrządź danie, które przyprawi Cię...o gęsią skórkę! Kremowa zupa pomidorowa z imbirem, sezamem i jabłkami. Zupa pomidorowa z makaronem, soczewicą lub z ryżem - to kwestia smaku, podajecie jak lubicie najbardziej. Najlepsza pomidorowa to jest ta ugotowana na rosole. Czy zima może być smaczniejsza? Czas na rozgrzewkę, więc patelnie w dłoń! I do dzieła :) Zobaczcie przepis na zupę pomidorową, korzystajcie z niego i ulepszajcie go! Ślicznie pozdrawiam :)
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 130
Szaszłyki caprese to doskonała przekąska na majówkę. Są lekkie, świeże i kusz...
Odsłon: 42
Kultowe ciastka kakaowe z mlecznym kremem w środku zna chyba każdy z nas. Wyp...
Odsłon: 1220
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 81
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 130
Szaszłyki caprese to doskonała przekąska na majówkę. Są lekkie, świeże i kusz...
Odsłon: 42
Kultowe ciastka kakaowe z mlecznym kremem w środku zna chyba każdy z nas. Wyp...
Odsłon: 1220
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 81
Składniki
W garnku rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy posiekaną cebulę, posypujemy brązowym cukrem, chwilę zasmażamy. Gdy zmięknie, dodajemy rozgniecione płaską stroną noża ząbki czosnku, imbir, paprykę w proszku, mieszamy i smażymy, aż przyprawy oddadzą swój aromat - około 30s.
Do garnka wrzucamy umyte, obrane, pokrojone na kawałki i pozbawione gniazd nasiennych jabłka,ziarna sezamu, pokrojone na kawałki pomidory, zioła dalmatyńskie krótko zasmażamy, w razie potrzeby podlewamy niewielką ilością bulionu - dusimy wszystko pod przykryciem około 15 minut.
Zupę miksujemy blenderem , dolewamy pozostały, gorący bulion i doprawiamy do smaku. Zagotowujemy i gotowe. Aby zupa była naprawdę aksamitna i delikatna, należy ją przecedzić przez perlonowe sito. Zupę podajemy z ugotowanym ryżem lub makaronem, na wierzchu polewamy śmietanką i dekorujemy świeżymi ziołami. Polecam :)