Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przyrządzić obłędnie kremową zupę pomidorową - sprawdzony przepis krok po kroku. Przyrządź danie, które przyprawi Cię...o gęsią skórkę! Kremowa zupa pomidorowa z imbirem, sezamem i jabłkami. Zupa pomidorowa z makaronem, soczewicą lub z ryżem - to kwestia smaku, podajecie jak lubicie najbardziej. Najlepsza pomidorowa to jest ta ugotowana na rosole. Czy zima może być smaczniejsza? Czas na rozgrzewkę, więc patelnie w dłoń! I do dzieła :) Zobaczcie przepis na zupę pomidorową, korzystajcie z niego i ulepszajcie go! Ślicznie pozdrawiam :)
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65091
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 513
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5797
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 593
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65091
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 513
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5797
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 593
Składniki
W garnku rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy posiekaną cebulę, posypujemy brązowym cukrem, chwilę zasmażamy. Gdy zmięknie, dodajemy rozgniecione płaską stroną noża ząbki czosnku, imbir, paprykę w proszku, mieszamy i smażymy, aż przyprawy oddadzą swój aromat - około 30s.
Do garnka wrzucamy umyte, obrane, pokrojone na kawałki i pozbawione gniazd nasiennych jabłka,ziarna sezamu, pokrojone na kawałki pomidory, zioła dalmatyńskie krótko zasmażamy, w razie potrzeby podlewamy niewielką ilością bulionu - dusimy wszystko pod przykryciem około 15 minut.
Zupę miksujemy blenderem , dolewamy pozostały, gorący bulion i doprawiamy do smaku. Zagotowujemy i gotowe. Aby zupa była naprawdę aksamitna i delikatna, należy ją przecedzić przez perlonowe sito. Zupę podajemy z ugotowanym ryżem lub makaronem, na wierzchu polewamy śmietanką i dekorujemy świeżymi ziołami. Polecam :)