Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na pyszną i prostą zupę pomidorową, bez makaronu i ryżu, także odpowiednią nawet dla osób na diecie bezglutenowej, serdecznie polecam :-)
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 104
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 229
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 226
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 104
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 229
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 226
Składniki
1. W garnku rozgrzewamy łyżkę masła. 2. Dodajemy 2 puszki pomidorów i dusimy wszystko przez ok. 5 minut. 3. Wlewamy 300 ml bulionu i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem przez ok. 10 minut. 4. Następnie dodajemy łyżeczkę cukru. 5. Solimy trochę. 6. Też trochę pieprzu i ewentualnie jeszcze trochę soli. 7. Następnie zupę dokładnie blendujemy. 8. Stopniowo dosypujemy 50 g mielonych migdałów i mieszamy. 9. Następnie wlewamy stopniowo 150 ml śmietanki kremówki 30%, mieszamy i jeszcze chwilkę podgrzewamy i gotowe. Podajemy zupę posypaną świeżą bazylią. Smacznego :-)