Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz zaskoczyć gości nietypowym kremem? Podaj im aksamitną zupę popcornową. Danie, które gotowała i promowała w swoim programie Magda Gessler, znane jest w różnych wersjach. W tej pikantnej, do kukurydzianej bazy, dodasz jeszcze pomidory, w wyrazistej - odrobinę boczku, a w klasycznej - ser. Poznaj tradycyjny przepis na zupę popcornową. Jej smak cię zachwyci!
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 100
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 99
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 100
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 99
Składniki
Przygotuj większy garnek. Rozgrzej w nim masło. Dodaj mąkę i połącz oba składniki, cały czas mieszając. Przyrządź w ten sposób zasmażkę.
Zasmażkę zalej piwem i mieszaj, aż do uzyskania jednolitego kremu.
Wlej bulion i zamieszaj wywar. Doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj przez 5 minut.
W tym czasie zetrzyj ser żółty. Po upływie czasu gotowania wywaru wrzuć ser do garnka. Czekaj, aż całkowicie się rozpuści. Dodaj musztardę i przemieszaj.
Odsącz kukurydzę z płynu. Wsyp do garnka i całość gotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zblenduj, gdy kukurydza będzie już miękka.
Przelej do misek. Udekoruj świeżo przygotowanym popcornem. Możesz też podać danie z dodatkiem boczku, grzanek lub odrobiną chilli. Zupa popcornowa już gotowa!