Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa krem przygotowana na bazie serka topionego. Jej zrobienie zajmie ci dosłownie chwilę. Cudownie komponuje się z chrupiącymi grzankami i zieleniną.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8610
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1260
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10249
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4659
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 726
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8610
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1260
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10249
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4659
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 726
Składniki
Rozgrzewamy patelnię z łyżką masła lub oliwy. Cebule kroimy w małą kosteczkę i przekładamy na patelnię. Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę i dodajemy do cebuli.
W garnuszku podgrzewamy bulion, do którego dodajemy po łyżce serka topionego. Kiedy uzyskamy kremową konsystencję, do ganka przekładamy zeszkloną cebulę i czosnek.
Całość gotujemy przez 2-3 minuty i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przygotowanie grzanek: Pieczywo kroimy w drobną kostkę i smażymy na rozgrzanej patelni.
Gotową zupę podajemy z grzankami, posiekaną natką pietruszki oraz posiekaną cebulą dymką.