Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa krem przygotowana na bazie serka topionego. Jej zrobienie zajmie ci dosłownie chwilę. Cudownie komponuje się z chrupiącymi grzankami i zieleniną.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 266
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2224
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 977
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 266
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2224
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 977
Składniki
Rozgrzewamy patelnię z łyżką masła lub oliwy. Cebule kroimy w małą kosteczkę i przekładamy na patelnię. Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę i dodajemy do cebuli.
W garnuszku podgrzewamy bulion, do którego dodajemy po łyżce serka topionego. Kiedy uzyskamy kremową konsystencję, do ganka przekładamy zeszkloną cebulę i czosnek.
Całość gotujemy przez 2-3 minuty i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przygotowanie grzanek: Pieczywo kroimy w drobną kostkę i smażymy na rozgrzanej patelni.
Gotową zupę podajemy z grzankami, posiekaną natką pietruszki oraz posiekaną cebulą dymką.