Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalna i elegancka zupa warzywna podana z chrupiącymi chipsami z buraka, marchewki, batatów i pasternaku. Idealnie wpisze się w każde świąteczne menu jako pierwsze danie.
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Obrane ziemniaki gotujemy do miękkości w bulionie. Gdy ziemniaki są już miękkie dodajemy brokuły i gotujemy jeszcze 5-7 minut. Do zupy dodajemy serek i listki szpinaku. Miksujemy do uzyskania gładkiej kremowej konsystencji. Doprowadzamy do zagotowania. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zupę podajemy posypaną chipsami warzywnymi.